Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Ενημέρωση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια από τον σύνδεσμο “ΕΝΑ” (φωτο)

DSCN0495

 

Η συνειδητοποίηση ότι ο κάθε μικρός ή μεσαίος επιχειρηματίας μόνος του διαθέτει πολύ μικρότερη δύναμη απ’ ότι απαιτείται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που καλείται να διευθετήσει, ήταν που έκανε πριν από λίγο καιρό επιχειρηματίες της Αιτωλοακαρνανίας να αποφασίσουν να ιδρύσουν τον  Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων Επιχειρηματιών, με το διακριτικό τίτλο «ΕΝΑ».
Ο σύνδεσμος ΈΝΑ ξεκίνησε τις δράσεις του με ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε   ξενοδοχείο του Αγρινίου. Θέμα της ημερίδας ήταν τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, ενώ όπως εξήγησε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιώργος Τσιαβίκος θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, για επίκαιρα θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες , όπως το φορολογικό και το ασφαλιστικό.
«Σκοπός του συνδέσμου είναι η στήριξη της τοπικής οικονομίας και των τοπικών επιχειρήσεων», υπογράμμισε  ο πρόεδρος του “ΕΝΑ”.
«Από πλευράς μου , οι επαγγελματίες που παρακολούθησαν την εκδήλωση ενημερώθηκαν γύρω από το  πλαίσιο των  κόκκινων δανείων, όπως τον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών, τον κώδικα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και τη διαδικασία των πλειστηριασμών», σημείωσε ο δικηγόρος   κ. Γιώργος Υφαντής, από τα ιδρυτικά μέλη του συνδέσμου, που ήταν και ο ένας εκ των δύο ομιλητών της ημερίδας. Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει οι επαγγελματίες να γνωρίσουν ουσιαστικά τα νομικά τους δικαιώματα αλλά και για τις υποχρεώσεις τους και φυσικά να μάθουν αν έχουν την ιδιότητα να υπαχθούν στον νόμο Κατσέλη.
Ο έτερος ομιλητής της ημερίδας, ήταν ο οικονομολόγος κ.Νίκος Μαστρογιάννης: «Έγινε μια προσπάθεια αποτύπωσης των βασικών των δανείων και πως μπορεί σήμερα ο επιχειρηματίας να διαχειριστεί το δάνειο. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο επιχειρηματικός κόσμος κι εμείς δίνουμε απλά απαντήσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος σήμερα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μαστρογιάννης.


DSCN0476
DSCN0479 DSCN0482 DSCN0486 DSCN0488 DSCN0493 DSCN0494

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.