Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Ενημέρωση για το δίκτυο ύδρευσης Αστακού

Ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Θεόδωρο Λιβάνη για το δίκτυο ύδρευσης Αστακού LIVANIS(2)

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ενημερώσω τους δημότες μας σχετικά με  την τελευταία μεγάλη βλάβη που είχαμε στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Αστακού.

Σε ένα δίκτυο ύδρευσης το οποίο έχει κατασκευαστεί προ 30 ετών και πλέον και είναι διάτρητο κάτω από 20 γέφυρες, είναι φυσιολογικό να προκύπτουν πολλά προβλήματα, εφόσον μέχρι τώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα ουσιαστικό έργο συντήρησης.
Σας γνωρίζω ότι ο αγωγός χρειάζεται από 14 έως 20 ώρες (ανάλογα με την ζημιά) να εκκενωθεί και 8 ώρες να γεμίσει, γιατί κάποιοι φρόντισαν όλα αυτά τα χρόνια να μην υπάρχουν εκκενωτές στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης (τους αφαίρεσαν). Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι χρειάζεται να γίνονται διακοπές παροχής νερού για κάποιες ώρες, ώστε να μπορεί να επισκευαστεί…
Η Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει ήδη διαδικασία μελέτης για αντικατάσταση των μεταλλικών σωλήνων στα γεφύρια που δημιουργείται το μεγαλύτερο πρόβλημα, και μέσα στον μήνα Φεβρουάριο αναμένεται  να ξεκινήσουν και οι εργασίες. Με το παρόν έργο είμαστε σίγουροι ότι θα λυθεί, κατά ένα μεγάλο βαθμό,  το πρόβλημα της ύδρευσης, που αντιμετωπίζει κατά διαστήματα η πόλη μας.
Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος μας προσπαθεί κάθε φορά που δημιουργείται πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης να αποκαθιστά τη ζημιά το γρηγορότερο δυνατόν.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.