Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Ενημέρωση για το νέο φορολογικό από τον Σύλλογο Λογιστών

Ενημέρωση για το νέο φορολογικό από τον Σύλλογο Λογιστών

Με προσκεκλημένα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών μελετών, ο Σύλλογος Λογιστών Αγρινίου και περιχώρων, διοργάνωσε και πραγματοποίησε μία ακόμη φορολογική ημερίδα, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των μελών του για τις αλλαγές που επιφέρει ο νέος φορολογικός νόμος.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας και θέματα που αναλύθηκαν ήταν οι διαδικασίες συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων, η φορολογία εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων ιδιαίτερα για τα οικονομικά έτη 2013- 2014, το τι ισχύει με τα τεκμήρια, η ανά κατηγορία και κλάδο φορολόγηση εισοδημάτων και πολλά ακόμη θέματα που απασχολούν τους φοροτεχνικούς. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Π. Ζήσογλου και η γραμματέας κ. Φρένια Καμμένου καλωσόρισαν το πολυπληθές ακροατήριο και επεσήμαναν τη σημασία της εν λόγω ενημερωτικού χαρακτήρα διαδικασίας.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου οικονομικών και φορολογικών μελετών κ. Γιώργος Κορομηλάς  σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα δεινά της δημοσιονομικής προσαρμογής λέγοντας ότι «Η συρρίκνωση μισθών, συντάξεων και άλλων εισοδημάτων, βαθαίνει την ύφεση και απομακρύνει την προοπτική ανάκαμψης. Ο ίδιος σημείωσε ότι η ανάπτυξη, με αυτά τα δεδομένα, θα αργήσει να έρθει.

Ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Απόστολος Αλωνιάτης δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα, επισημαίνοντας  ότι χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσπάθεια για να βγεί η χώρα από τη ύφεση. Επεσήμανε μάλιστα την ανάγκη να δοθούν οι δυνατότητες στους νέους ανθρώπους ώστε αυτοί να ανοίξουν νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.