Σάββατο, Μάιος 25, 2019

Ενημέρωση στα σχολεία Δήμου Μεσολογγίου ενάντια στην παιδική κακοποίηση

κατάλογος

Με απόφασή της η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, πρόκειται να ενεργοποιήσει την εκστρατεία «Ένα στα Πέντε», η οποία αφορά δράσεις και πρωτοβουλίες για την προστασία των παιδιών, ενάντια στην κακοποίηση.
Στο πλαίσιο αυτό, θα διατεθεί σε κάθε σχολείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, οπτικοακουστικό υλικό (CD), προκειμένου να γίνει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, σχετικά με ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό ζήτημα το οποίο πλέον λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.
Δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αναστάσιος  Σκαρμούτσος: «Ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, θέλω να τονίσω την έμφαση που δίνουμε στην καταπολέμηση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Ήδη, υπάρχει σε κάθε σχολική μονάδα υπεύθυνος για τα θέματα αυτά, ενώ το Υπουργείο Παιδείας έχει δημιουργήσει το Παρατηρητήριο για την πρόληψή τους. Σε αυτή την στρατηγική εντάσσεται και η ενημέρωση για την κακοποίηση, μιας και στην Ελλάδα το φαινόμενο αυτό έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.