Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Ενημερωτικά φυλλάδια από την Τροχαία σε σχολεία

Ενημερωτικά φυλλάδια από την Τροχαία σε σχολεία

κατάλογοςΜε αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, αύριο (11.09.2013), θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Τροχαίας, σε Δημοτικά Σχολεία σε όλη τη χώρα, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.

Η πρωτοβουλία αυτή που πραγματοποιείται με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Για όσους επιθυμούν λήψη πλάνων ή φωτογραφιών, ενδεικτικά, στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας θα διανεμηθούν, μεταξύ άλλων, στα εξής σχολικά συγκροτήματα :  

  • Πάτρα :  Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων, Στρούμπειο Δημοτικό Σχολείο, 34ο   Δημοτικό Σχολείο
  • Αίγιο : 2ο Δημοτικό Σχολειό
  • Αγρίνιο : 2ο  και 16ο  Δημοτικό Σχολειό
  • Μεσολόγγι : 4ο Δημοτικό Σχολείο:
  • Ναύπακτο : 5ο Δημοτικό Σχολείο
  • Πύργο : 2ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο
  • Αμαλιάδα : 3ο Δημοτικό Σχολείo 

IMG_1285O Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων, Αστυνόμος  Α΄ κ. Σφέτσος Χαράλαμπος, για την διανομή φυλλαδίων σε σχολεία κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς ανέφερε: 

Για μια ακόμα χρονιά, η Τροχαία θα βρίσκεται με την έναρξη της σχολικού έτους δίπλα στους μικρούς μαθητές μοιράζοντας φυλλάδια με τροχονομικες συμβουλές.

Η δράση αυτή συμπεριλαμβάνεται στο γενικότερο πλαίσιο προσπαθειών της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και αποσκοπεί στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των γονέων και των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου ενιοτε καταγράφονται τροχαία ατυχήματα.

Οι δράσεις για την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα εγκληματικότητας και τροχαίας στη Δυτική Ελλάδα, δεν σταματούν στην διανομή φυλλαδίων, αλλά  θα είναι συνεχείς όλη τη νέα σχολική χρονιά.

Για το σκοπό αυτό, ήδη ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προγραμματίζουμε σε συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις εκπαίδευσης, συγκεκριμένο πρόγραμμα επισκέψεων – ομιλιών, από καταρτισμένους αξιωματικούς μας, σε όσο το δυνατό περισσότερα σχολεία της περιοχής μας.   

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.