Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Ενημερωτική εκδήλωση για το AIDS των Γυμνασίου Παναιτωλίου και 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου

Ενημερωτική εκδήλωση για το AIDS των Γυμνασίου Παναιτωλίου και 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου

Ανακοίνωση για την κοινή ενημερωτική  εκδήλωση  του Γυμνασίου Παναιτωλίου και 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου.

epi-ekdilosi-aids-1o-epal-gymnasio-panaitoliou1Η γνώση, η μαθητική πρωτοβουλία και η νεανική ζωντάνια συναντήθηκαν την Τρίτη 16/12/2014 στην εκδήλωση δημιουργίας θετικών στάσεων ζωής και ενημέρωσης. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «AIDS: Μάθε, Προφυλάξου» και είχε σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στην ασθένεια και τις κοινωνικές συνθήκες ανάπτυξής της. Η εμπέδωση θετικών στάσεων πρόληψης και κοινωνικής ευθύνης ήταν επίσης συμπληρωματικοί αλλά εξίσου ουσιαστικού στόχοι της εκπαιδευτικής αυτής συνάντησης.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Παναιτωλίου (Γ’ Τάξη) παρουσίασαν την δουλειά τους σχετικά με το Aids, τις συνθήκες μετάδοσής του και τις θετικές στάσεις πρόληψης και οι μαθητές του  1ου  ΕΠΑΛ Αγρινίου τους υποδέχτηκαν, οργάνωσαν μια όμορφη και ουσιαστική συνάντηση και συμμετείχαν στον γόνιμο διάλογο που ακολούθησε.
Η πρωτοβουλία των μαθητών του Παναιτωλίου και της καθηγήτριάς τους κ. Χριστίνας Παπατριανταφύλλου να αξιοποιήσουν το μάθημα της βιολογίας  και η επιθυμία των  μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ για διαφορετικό αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids και της καθηγήτριας τους στα φιλολογικά μαθήματα κ. Χριστίνας Παπατριανταφύλλου,  έδωσαν την ευκαιρία σε δύο διαφορετικά σχολεία να συνεργαστούν και να επικοινωνήσουν. Μια εφηβική ματιά στην σοβαρή ασθένεια και μια ελπιδοφόρα προοπτική πρόληψης.
Η συνάντηση εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων «Κοινωνικό Σχολείο», έγινε με την παρουσία του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων Αιτωλοακαρνανίας κ. Ρένου Χριστοδουλίδη, την υποστήριξη της αρμόδιας Σχολικής Συμβούλου κ. Χρυσούλας Σπυρέλη και την ολόθερμη ενθάρρυνση των Διευθυντών των Σχολείων και των Συλλόγων Διδασκόντων.

epi-ekdilosi-aids-1o-epal-gymnasio-panaitoliou2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.