Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Ενοχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Ακης Τσοχατζόπουλος -Καταδίκη και για τις Σταμάτη, Γκούντρουν και Αρετή

tsoxatzopoulos-diki-660_4Μετά από την πολύμηνη δίκη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και των υπόλοιπων κατηγορουμένων στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος το δικαστήριο απεφάνθη πως οι 17 από τους κατηγορούμενους είναι ένοχοι και στους 12 από αυτούς δεν αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό.

Μάλιστα ο Ακης Τσοχατζόπουλιος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος και παθητικής δωροδοκίας που προκάλεσε ζημιά 55 εκ ευρώ στο Δημόσιο. Παράλληλα το δικαστήριο αποφάσισε και την ενοχή της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, της κόρης του Αρετής Τσοχατσοπούλου, της πρώην συζύγου του Γκούντρουν Μολντενχάουερ- Τσοχατζοπούλου, της λογίστριας του Ευφροσύνης Λαμπροπούλου.

Συγκεκριμένα οι εφέτες με την απόφαση τους εξέφρασαν την πεποίθησή τους για την ποινική ευθύνη, καθενός εκ των 19 κατηγορουμένων και κήρυξαν ενόχους τους 17 κατηγορουμένους, προσμετρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εμπλοκής τους αλλά και της προσωπικότητας τους.

Αναλυτικά, ένοχοι κρίθηκαν οι: Βίκη Σταμάτη, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Ευφρoσύνη Λαμπροπούλου, Γιάννης Σμπώκος, Γιώργος Σαχπατζίδης, Αστέριος Οικονομίδης, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, Παναγιώτης Σταμάτης (αδελφός της Βίκυ Σταμάτη), Νίκος Ζήγρας, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Φώτης Αρβανίτης, Νίκος Καρατζάς, Οράτιος Μελάς, Γιώργος Κωνσταντάτος και Νικόλαος Γεωργουλάκης.

iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.