Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Εντάσεις στο Περιφερειακό για το “Αθηνά” (video)

Εντάσεις στο Περιφερειακό για το “Αθηνά” (video)

Πάτρα: Σε “κλοιό” από φοιτητές και αγρότες το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας – Ενταση και αποχώρηση της παράταξης Παπαναστασίου

Νεότερη ανάρτηση 19.20′ – νεότερη ενημέρωση 17.55΄

Υπήρξε μεγάλη ένταση, λίγο νωρίτερα, όταν η παράταξη Παπαναστασίου αντέδρασε στην πρόταση να τοποθετηθεί πρώτος ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γ. Παναγιωτάκης, πριν την τοποθέτηση της αντιπολίτευσης.

Το θέμα τελικά τέθηκε σε ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να πλειοψηφίσει η πρόταση αυτή και να αποχωρήσει η παράταξη Παναστασίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.Κατά την έξοδό του από την αίθουσα φοιτητές έκαναν μπλόκο στον κ. Παπαναστασίου εμποδίζοντάς τον να φύγει από την αίθουσα, ενώ τον… στόλισαν με βαρείς χαρακτηρισμούς και βρισιές.

Νεότερη ενημέρωση 17.23΄ – 17.41΄

Ξεκίνησε, πριν λίγο, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Ελλάδας με τοποθέτηση του Σ. Μαυρόγιαννη, εκ μέρους των αγροτών, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Κατόπιν πήρε τον λόγο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά με το σχέδιο “Αθηνά” για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.Ο κ. Κατσιφάρας χαρακτήρισε το σχέδιο άστοχο και άκυρο καθώς αποσυντονίζει την κοινωνία, ενώ τόνισε ότι με την εφαρμογή του σχεδίου δεν θα πρέπει να βγει πληγωμένη η παιδεία και η εκπαίδευση.Επίσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας τόνισε ότι θα πρέπει το συμβούλιο να στείλει ένα μήνυμα ευθύνς, ως όργανο ευθύνης που είναι, κάτι το οποίο θα καθοριστεί και από τη στάση του.Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ως πολιτικό όργανο το περιφερειακό συμβούλιο θα πρέπει να στείλει “ένα μήνυμα και στους γονείς που μάχονται για τα παιδιά τους αλλά και προς τη νεολαία που αναζητά σεβασμό και δεν το βρίσκει”.Ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε να πάρει πίσω η κυβέρνηση το σχέδιο “Αθηνά” και να ανοίξει σοβαρός διάλογος. “Πρέπει”, είπε χαρακτηριστικά “να σταματήσει το παραγοντιλίκι, να μην κλείσουμε τα μάτια στο τι αφορά τη νεολαία και το μέλλον της εκπαίδευσης. Πρέπει να μην περιορίσουμε τα δημόσια αγαθά και την εκπαίδευση”.

πρώτη ενημέρωση 16.37΄

Σε κλοιό βρίσκεται το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας από αγρότες και φοιτητές.Ηδη στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου έχει φτάσει αντιπροσωπεία αγροτών της Αχαϊας, αλλά και φοιτητές της Πάτρας, καθώς αναμένεται σε λίγο να ξεκινήσει η συνεδρίαση.Υπενθυμίζεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα με μοναδικό θέμα συζήτησης το σχέδιο «Αθηνά» και τις αλλαγές που επιφέρει στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Τη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών, η Διοικούσα του Πανεπιστημίου Δυτικής Στερεάς (Αγρινίου), οι πρόεδροι των ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου, οι βουλευτές των τριών νομών, οι δήμαρχοι των πόλεων, στις οποίες υπάρχουν τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

www.patrastimes.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.