Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Εντατικές προετοιμασίες στα Καλύβια για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου!

Εντατικές προετοιμασίες στα Καλύβια για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου!

giorti_etoimasies_3Με εντατικούς ρυθμούς, εντός και εκτός του ναού, συνεχίζονται στα Καλύβια, οι προετοιμασίες από το εκκλησιαστικό συμβούλιο και πολλούς εθελοντές, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τον επίσημο εορτασμό του πολιούχου  Αγίου Νικολάου, τόσο κατά την τελετή  λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας, την επόμενη Παρασκευή, όσο και ανήμερα του Σάββατου, οπότε και τιμάται ο προστάτης του χωριού !

Ο ιερέας Θ. Αθανασόπουλος συντονίζει τις εργασίες σε συνεργασία με τους επιτρόπους, τη νεωκόρο και πολλές εθελόντριες, οι οποίοι σκούπισαν, ξεσκόνισαν, καθάρισαν και έστρωσαν με χαλιά το εσωτερικό του ναού, για την υποδοχή των πιστών που θα προσέλθουν τις επόμενες ημέρες.

Στο προαύλιο και περιμετρικά του ναού από συνεργείο του Δήμου Αγρινίου, κόπηκαν χορτάρια και μαζεύτηκαν τα σκουπίδια, ενώ θα τοποθετηθούν πάνω από την κύρια είσοδο του ναού, σημαίες και λάβαρα για να ομορφύνουν το χώρο και να προσδώσουν εορταστική ατμόσφαιρα!

Εργασίες καθαριότητας και ευπρεπισμού πραγματοποιούνται και στο κοιμητήριο του παλαιού Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και μάλιστα θα τοποθετηθεί ειδικός μεταλλικός κάδος για τα μπάζα και τα απορρίμματα, ενώ ταυτόχρονα καλούνται όσοι συγχωριανοί διατίθενται, να καθαρίσουν και να ασβεστώσουν τα μνημεία των προσφιλών τους προσώπων.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι, μετά από παρότρυνση του πατήρ Θεοδόσιου, πολλές γυναίκες του χωριού μας αναμένεται να ετοιμάσουν και να προσφέρουν στους πιστούς  και τους επισκέπτες,  νηστήσιμα γλυκά στην είσοδο του ναού, καθ΄ όλη τη διάρκεια του εορτασμού της τοπικής ενορίας Αγίου Νικολάου Καλυβίων.

giorti_etoimasies_1

giorti_etoimasies_2

giorti_etoimasies_3

www.kalyvia.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.