Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Εντονη αντίδραση για την τετραήμερη μετακίνηση στην Ηλεία 70 αστυνομικών της περιοχής

Εντονη αντίδραση για την τετραήμερη μετακίνηση στην Ηλεία 70 αστυνομικών της περιοχής

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας με επιστολή της στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο διαμαρτύρεται έντονα για την έκτακτη μετακίνηση άνω των 70 Αστυνομικών από την περιοχής αιφνιδίως στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας για το επόμενο τετραημερο. Η μετακίνηση έγινε με αφορμή την κορύφωση των εκδηλώσεων για την Αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που θα γίνουν στο Λονδίνο ωστόσο σύμφωνα με την Ένωση «δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα αποδιοργάνωσης των Υπηρεσιών αλλά και του οικογενειακού προγραμματισμού των Αστυνομικών». Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Αρχηγέ,
Με την παρούσα επιστολή μας, θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για την πέραν των δυνατοτήτων, των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.
Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας και τον προβληματισμό για την αποδυνάμωση των Υπηρεσιών μας.
Για μια ακόμη φορά αναζητούνται λύσεις από την Ελλειματική Δύναμη της περιοχής μας, που αξίζει να αναφέρουμε ότι, οι πραγματικές ανάγκες, κατά την άποψη μας, είναι για επιπλέον ενίσχυση με τουλάχιστον 170 άτομα προσωπικό.
Παρ’ όλες αυτές τις πραγματικές ανάγκες, οι οποίες σας έχουν γίνει γνωστές με τις κατ’ επανάληψη επιστολές μας, σήμερα και για τέσσερις ημέρες, όπως έχουμε πληροφορηθεί, μεγάλος αριθμός προσωπικού, άνω των εβδομήντα Αστυνομικών από την περιοχής μας, μετακινήθηκε αιφνιδίως στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας για εκτέλεση Υπηρεσίας, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα αποδιοργάνωσης των Υπηρεσιών μας αλλά και του οικογενειακού προγραμματισμού.

Κύριε Αρχηγέ,

• Διαμαρτυρόμαστε, για την ελλειματική δύναμη των Υπηρεσιών μας.
• Διαμαρτυρόμαστε, για τις περιπολίες με ένα μόνο Αστυνομικό, όπου υπάρχουν και για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτό για την ασφάλεια Αστυνομικών και Πολιτών.
• Διαμαρτυρόμαστε, για την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή μας και για τις Υπηρεσίες που δεν έχουν δυνατότητα για εκτέλεση εποχούμενης περιπολίας.
• Διαμαρτυρόμαστε, για τα συσσωρευμένα προβλήματα τα οποία κατά την εκτίμηση μας, έχουν να κάνουν με κακές επιλογές συνολικά της διοίκησης στο παρελθόν, τόσο στον τομέα της αστυνόμευσης όσο και στην ορθή αξιολόγηση και κατανομής της δύναμης, αποδυναμώνοντας την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας οριζόντια και συνολικά.
• Διαμαρτυρόμαστε, για την αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών η οποία καθυστερεί και συσσωρεύει προβλήματα σε όλες τις Υπηρεσίες μας.

Κύριε Αρχηγέ,
θέτουμε τους εξής προβληματισμούς:

• Πώς θα εμπεδωθεί το κλονισμένο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, όταν οι Αστυνομικοί που υπάρχουν, δεν επαρκούν ούτε για τις στοιχειώδης ανάγκες;
• Πώς θα διεξαχθούν με ασφάλεια οι μεταγωγές των κρατουμένων στο Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας;
• Πώς θα ληφθούν τα αναγκαία και επιβαλλόμενα μέτρα τάξης, για την ασφαλή διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας στο Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και όχι μόνο;
• Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη για την φιλοξενία Ποινικών κρατουμένων και λαθρομεταναστών στα κρατητήρια στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου;
• Θα υπάρξουν επανδρωμένες εποχούμενες περιπολίες Αστυνομικών τις ημέρες αυτές ή θα κλείσουν στην κυριολεξία τα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής μας;
• Πόσο θα αντέξει ακόμα το προσωπικό, όταν προέρχεται από συνεχή καταπόνηση είτε για μέτρα τάξης, ασφάλειας, για την ομαλή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών (αναστολή αδειών), είτε για μέτρα στο γήπεδο, είτε για ενίσχυση άλλων Υπηρεσιών εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης, κτλ.;
• Για πόσο ακόμα η Υπηρεσία θα στηρίζεται στο φιλότιμο των Αστυνομικών;

Κύριε Αρχηγέ,

Παρακαλούμε, αφού λάβετε υπόψη σας την παρούσα επιστολή μας και τις συνθήκες που επικρατούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που μας ταλανίζουν.
Από την πλευρά μας, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και εργαζόμαστε για μία Αστυνομία Σύγχρονη, Δημοκρατική, καλά εκπαιδευμένη που σέβεται και προστατεύει τον πολίτη σε κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
– ο –
Πρόεδρος                                                                            – ο –
Γενικός Γραμματέας

ΡΟΥΣΗΣ Δημήτριος                                             ΔΙΩΤΗΣ Νικόλαος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.