Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Εντυπωσιακή πολιτική μέρα

alla

Μπορεί να μας έφυγε το λάδι χτες να τρέχουμε να προλάβουμε εκδηλώσεις και συνεντεύξεις τύπου αλλά άξιζε τον κόπο. Μέχρι και φίλαθλοι, εεε, συγγνώμη οπαδοί του Σώρρα επρόκειτο να μαζευτούν σε ξενοδοχείο, αλλά οι ανθρώπινες αντοχές έχουν κι ένα όριο πέρα από το οποίο καλό είναι να μη φτάνει κανείς.

Τι συγκρατήσαμε, λοιπόν, ως πολύ σημαντικό, πρώτα από τις ομιλίες των τριών υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο πάρκο:

  1. Ο Σάββας Ρομπόλης μας κατέπληξε λέγοντας ότι στο εξωτερικό, πλέον, εξηγεί σε όλους πως και 400 δις ευρώ να μας δώσουν μαζεμένα σε μερικά χρόνια θα είμαστε τα ίδια και χειρότερα! Φυσικά οι λύσεις που προτείνει δεν είναι στο ίδιο μήκος κύματος με του Μάνου π.χ. αλλά η παραδοχή «χρειάζονται τεράστιες τομές» είναι μια σημαντικότατη πρόοδος εδώ που φτάσαμε. 553 άτομα στην Ελλάδα, πάντως, κατέχουν το 30% του ΑΕΠ την ώρα που το 30% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, κοινώς τα 473 ευρώ! Χρειάζεται ρύθμιση εργασιακών γιατί έχουν καταργηθεί ακόμα και οι ιδιωτικές συμβάσεις(!), αλλά μια αύξηση μισθών από τα 500 στα 700 ευρώ βασικό, θα φέρει 0,9% ζήτηση και…7.000 θέσεις εργασίας. Μόνο. Άντε από 2018 έως 2020 να γίνουν 230 χιλιάδες θέσεις με την πολιτική των αυξήσεων όπως είπε ο ομιλητής. Δηλαδή σταγόνα στον ωκεανό των “2 εκατομμυρίων ανέργων και των 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων”. Πυλώνες οικονομίας; Ενέργεια, υδρογονάνθρακες, τουρισμός και…τράπεζες, είπε ο κ. Ρομπόλης
  2. Ο κ. Δ. Χριστόπουλος είναι πράγματι ένας πολύ ενδιαφέρων επιστήμονας και ομιλητής αλλά πάνω στον ενθουσιασμό του να ζητήσει τον λόγο «γιατί τα παιδιά μας να συνηθίσουν την κρίση;» έδωσε ένα παράδειγμα που θυμίζει ότι ζήσαμε πάρα πολύ καλά, πάνω από τα κυβικά μας. Είπε ότι μια φοιτήτριά του από τη Βουλγαρία που πήρε την ελληνική υπηκοότητα, όταν τη ρώτησε για την κρίση του απάντησε πως «ως Ελληνίδα τη θεωρώ απαράδεκτη, αλλά ως Βουλγάρα, ξέρω ότι έτσι έχουν τα πράγματα»! Νομίζω ότι η φοιτήτριά του είχε αυτή την άποψη γιατί πέρασε αυτό που ήταν κάποτε η Βουλγαρία. Που το «1990 πείναγε και εμείς λέγαμε άλλα», όπως ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος…

Και μετά από τη συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου:

  1. Στην ερώτηση που του κάναμε αν έχει σκεφτεί με ποιον μπορεί να συνεργαστεί στο ευρωκοινοβούλιο ως ευρωσκεπτικιστής/αντιφεντεραλιστής, αφού μας είπε ότι είναι η πρώτη ερώτηση για την ουσία των ευρωεκλογών που του κάνουν, έδειξε με την απάντησή του ότι έχει μεγάλο θέμα να βρει με ποιους θα μπορέσει να μιλήσει. Από μεμονωμένους ευρωβουλευτές του Νότου και «όχι» σε Φάρατζ ή άλλους «σκληρούς», διαπίστωσε εν τη ρύμη του λόγου του ότι πιο κοντά είναι με το κόμμα του… Πούτιν. Αλλά η Ένωση μέχρι τα παράλια απέναντι από την Ιαπωνία αργεί ακόμα.
  2. Η ατάκα «σε μας χωράνε και τα παιδιά εκείνων που εξορίστηκαν στα νησιά αλλά τα παιδιά εκείνων που τους φύλαγαν»(!) δεν πρέπει να έχει ειπωθεί ξανά. Ακούστηκε σαν πολιτικό θρίλερ.  Προτιμήσαμε όλοι το ωραίο με την “αλλαγή ΑΦΜ για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να γλιτώσουν τα φέσια στις τράπεζες” και το άλλο με τον “τηλε-βιβλιοπώλη του Πλεύρη”, κοινώς τον Άδωνι!
  3. Η διαπίστωση ότι «για να γίνει ο Γοργοπόταμος χρειάστηκε να ενωθεί ο Ζέρβας με τον Βελουχιώτη» χωλαίνει σε ένα μόνο πράγμα: ότι την επιχείρηση συντόνισαν οι Άγγλοι!

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. oeo

    Στο τέλος να δείτε που ο Σώρρας θα βγει ο πιο αληθινός απ όλους κι ας τον είπαμε όλοι απατεώνα στην αρχή…όποιος έχει δει μερικά βιντεάκια του,βλέπει ότι ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ…κα ιλεει πράγματα που δε τολμάνε άλλοι να πουν…είναι ο ΜΟΝΟΣ που ζητάει έλεγχο λογιστικού χρέους κα ιέχει έτοιμη ομάδα να το κάνει αύριο κι όλας…οι άλλοι μόνο λόγια είναι και οι περισσότεροι ΔΕ τους συμφέρει να γίνει αυτός ο έλεγχος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.