Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Ενώσαμε τη φωνή μας για το νερό

Ενώσαμε τη φωνή μας για το νερό

diavoulefsiΗ εβδομάδα που πέρασε (25-28/5) ήταν για το Αγρίνιο μια εβδομάδα πλούσια σε δράσεις με βασικό άξονα την ορθολογική διαχείριση του αστικού και ημιαστικού νερού, στο πλαίσιο του προγράμματος ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ – Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό, που υλοποιούν το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγρινίου (ΔΕΥΑΑ). Το ολοκληρωμένο πακέτο παρεμβάσεων που απευθύνθηκε σε ομάδες πολιτών και αρμόδιους φορείς, κέρδισε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και έθεσε τις βάσεις για ευρεία ενημέρωση και δικτύωση σε σχέση με τη διαχείριση του αστικού νερού.
Το απόγευμα της Τρίτης 26 Μαΐου, στην πλατεία Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε διαδραστικό δρώμενο δρόμου, το οποίο συγκέντρωσε το ζωηρό ενδιαφέρον των πολιτών και κατέγραψε τις απόψεις τους σε σχέση με τη διαχείριση των υδατικών πόρων και το ρόλο που επιθυμούν να διαδραματίσουν οι ίδιοι στο πεδίο αυτό.
Την Τετάρτη 27 Μαΐου ο Αντιδήμαρχος κ. Ευθύμιος Γρίβας, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΑ κ. Νίκος Γούναρης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Μίμης Σκορδόπουλος και η Υπεύθυνη Τύπου & Επικοινωνίας του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS κ. Λουκία Καλαϊτζή παραχώρησαν κοινή Συνέντευξη Τύπου με κεντρικό θέμα τους στόχους, τις προτεραιότητες και το πλαίσιο δράσεων του προγράμματος στην περιοχή του Αγρινίου.
Παράλληλα, και με στόχο τη βελτιστοποίηση της επικοινωνίας της ΔΕΥΑ Αγρινίου με το κοινό, πραγματοποιήθηκε διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο στα στελέχη της, στις 26 & 28 Μαΐου, με κεντρικό άξονα μεθοδολογίες συμμετοχικών διαδικασιών, επικοινωνίας, διοργάνωσης εκστρατειών και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Στη διάρκεια της 4ημερης επίσκεψης του προγράμματος ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ στο Αγρίνιο, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, της τοπικής ΔΕΥΑ, του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας, του TEE (Περιφερειακό Τμήμα νομού Αιτωλοακαρνανίας), του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Ενώσεων Καταναλωτών, του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών και της Τριχωνίδας Α.Ε.- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. . Επιστέγασμα των πιο πάνω δράσεων αποτέλεσε το ανοιχτό εργαστήριο διαβούλευσης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαΐου, με συμμετοχή πολιτών και φορέων του Αγρινίου.
Στη διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης, οι συμμετέχοντες ανέδειξαν, ως κυριότερα προβλήματα της περιοχής, την έλλειψη παιδείας των πολιτών/χρηστών και τα πεπαλαιωμένα δίκτυα που συχνά επηρεάζουν την ποιότητα του νερού. Παράλληλα όμως, και μέσα από διαδικασίες συντονισμένης διαβούλευσης, διατυπώθηκαν και αντίστοιχες προτάσεις όπως η εντατικοποίηση της εκπαίδευσης ενηλίκων και μαθητών για την αξία των υδατικών πόρων και η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων με στόχο τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ύδρευσης με νέες τεχνολογίες και γενικότερα τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των υδατικών πόρων.

street event_Agr2

street event_Agr1

diavoulefsi

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. melito

    Φτιαξτε πρωτα υδρευτικα δικτυα να πινει νερο ο κοσμος κι αφηστε τις
    υδατινες γεφυρες γι αργοτερα Αλλα βεβαια οι υδατινες γεφυρες ειναι
    κοπανιστος αερας και δεν σας κσστιζει ενω τα δικτυα υδροδοτησης
    κοστιζουν και σεις δεν ειστε διατεθειμενοι να διαθεσετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.