Τετάρτη, Απρίλιος 24, 2019

Ενώ τα παιδιά πεθαίνουν…

katar

Σήμερα σχεδόν παντού παίζει η εικόνα ενός μικρού παιδιού που έχει πια χαθεί και το μικρό του σώμα έχει ξεβραστεί στα παράλια της Τουρκίας. Πρόκειται για προσφυγάκι και μαζί του χάθηκαν κι άλλοι στην περιοχή μεταξύ Κω και Τουρκίας. Όχι, δεν μάθαμε αν συνελήφθησαν οι εγκληματίες που πέταξαν τον κόσμο στη θάλασσα. Να μην ξεχνιόμαστε, περί αυτού πρόκειται.

Η φωτογραφία κυκλοφορεί παντού χωρίς θολά πίξελ, ούτε καν στο μικρό προσωπάκι. υποτίθεται για να συγκλονίσει ακόμα περισσότερο. Νομίζω ότι για μια άγνωστη μικρή ψυχή τα θολά πίξελ μάλλον θα έκαναν πιο τραγικό το θέαμα.

Όποιος έχει παιδιά- κι όποιος δεν έχει επίσης- είναι λογικό να απορεί τι κάνουμε, που θα βγει όλο αυτό. Πονάει με αυτό που βλέπει. Κι αργεί να παρατηρήσει ότι πάνω από το μικρό πτώμα είναι ένας Τούρκος στρατιωτικός. Όχι αστυνομικός, στρατιωτικός.

Κάνοντας τον συνειρμό δείτε  την πιο πάνω φωτογραφία. Είναι κοινή χτεσινή(!) άσκηση του ελληνικού στρατού στην Αλεξανδρούπολη(!) με αξιωματικούς και οπλίτες από το Κατάρ! Το Κατάρ, αν δεν ξέρετε, είναι μια από τις χώρες(μαζί με την φρικιαστική Σαουδική Αραβία)που όλοι ξέρουν ότι ενισχύει τον ISIS, τους τζιχαντιστές, ακόμα και αφού οι κοινοί μας φίλοι Αμερικάνοι κατάλαβαν ότι δημιούργησαν ένα τέρας. Αλλά εμείς κάνουμε ασκήσεις μαζί τους.

Το νεκρό παιδάκι που κάνει τον γύρο των social media, λοιπόν, μπορεί να έφυγε από την πατρίδα του λόγω βομβαρδισμού με λεφτά κάποιου Καταριανού πετρελαιά. Αλλά εμείς προτιμούμε να σιχτιρίσουμε την Ευρώπη και τους εαυτούς μας μην μπορώντας να απαντήσουμε καν στο αν πρέπει τα σύνορα να φυλάσσονται ή στο πόσοι περισσότεροι από 250 χιλιάδες σε δύο μήνες μπορούν να μπουν στη χώρα εκμεταλλευόμενοι το δράμα των προσφύγων.

Καθώς λοιπόν σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που είναι πιο  ευαίσθητοι από μας και θα θρηνήσουν περισσότερο(έτσι νομίζουν) διερωτώμενοι πού είναι η αλληλεγγύη μας και τι κάνει η Ευρώπη κλπ, κλπ, ας θέσουμε ένα σκληρό κι απάνθρωπο ερώτημα: σε ποια άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα δεν θα είχε αναλάβει ο στρατός να βοηθήσει με γιατρούς, μηχανικό, υποδομές κλπ, τους πρόσφυγες; Σε ποια άλλη χώρα δεν θα είχε κληθεί ο στρατός να φυλάξει τα σύνορά της; Που αλλού δεν θα υπήρχε παρουσία στα υδάτινα σύνορα ώστε να αποτρέπονται μαζί με τους πρόσφυγες να μπαίνουν μέσα και οι εκατοντάδες χιλιάδες από Μπαγκλαντές και Πακιστάν;

Εδώ όμως δεν είναι δυνατόν γιατί πριν από 40 χρόνια είχαμε χούντα και ο στρατός δεν πρέπει να ανακατεύεται. Στο μεταξύ όταν παραχωρείται κανένα διαλυμένο αεροδρόμιο για 40 χρόνια ώστε να μην το πληρώνουμε «χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία». Ακολουθούν πορείες. Όταν καταρρέουν τα σύνορα της χώρας και τα παιδιά πεθαίνουν; Καταριόμαστε την Ευρώπη! Είμαστε ένα γελοίο κι αποτυχημένο κράτος ψευδο-ουμανιστικής υποκουλτούρας. Αυτό είμαστε.

 

Γ.Συμψηρής

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.