Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών στη Λευκάδα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών στη Λευκάδα

4ATέσσερις διακινητές, μέλη κυκλώματος που διακινούσε παράνομα μετανάστες από τη χώρα μας στο εξωτερικό, καθώς και πενήντα παράνομοι μετανάστες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, στην Λευκάδα από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συστηματικών ερευνών,ακινητοποιήθηκαν πλησίον της πλωτής γέφυρας Λευκάδος, σε συντονισμένη επιχείρηση από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και κλιμακίου στελεχών του τμήματος Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, δύο  Φ/Γ οχήματα τύπου VAN, καθώς και ένα ακόμη Ι.Χ.Ε. όχημα κατόπιν σύντομης καταδίωξης.

Συνελήφθησαν, ένας 40χρονος, ένας 41χρονος και δύο αλλοδαποί, φερόμενοι ως διακινητές καθώς και  50 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν στα ανωτέρω οχήματα.

Αναφορικά με την μεθοδολογία δράσης του κυκλώματος προέκυψε ότι, τα μέλη του, μετέφεραν μετανάστες με τα Φ/Γ οχήματα τύπου VAN, από την Αθήνα στην Λευκάδα με σκοπό να τους προωθήσουν παράνομα με ιδιωτικό σκάφος στην Ιταλία.

Από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω τέσσερα  οχήματα καθώς και πέντε  κινητά τηλέφωνα, ενώ αναζητούνται ο αλλοδαπός συνοδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος ο οποίος διέφυγε της σύλληψης καθώς και δύο  αλλοδαποί, φερόμενοι ως ιδιοκτήτες των Ι.Χ.Ε. οχημάτων.

1_20 2_33 3_21

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.