Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Ποιοι εξελέγησαν σε προεδρείο και επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

Ποιοι εξελέγησαν σε προεδρείο και επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

DSCN2671Σε πλήρη απαρτία έλαβε χώρα και παραμένει σε εξέλιξη η σημερινή ειδική και πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγρινίου που είχε ως αντικείμενο την εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα του Σώματος μέχρι τις 4-7-2017 και στη συνέχεια την εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς και αντιπροσώπων για την ΠΕΔ. Τις δημαιρεσίες αρχικώς διηύθυνε ο κ. Νίκος Καζαντζής ως ο δημοτικός σύμβουλος με τις περισσότερες ψήφους από την πλειοψηφούσα παράταξη στις πρόσφατες εκλογές, ενώ δεν έλειψαν και οι πρώτες μικροεντάσεις.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχτηκε ο σύμβουλος κ. Κων/νος Ρόκος, που προτάθηκε από την παράταξη Παπαναστασίου με 33 ψήφους, 1 άκυρο, 9 λευκά και δύο που δεν ψήφισαν. Αντιπρόεδρος ο προτεινόμενος από την παράταξη Μοσχολιού κ. Χρήστος Κορδολαίμης με 40 ψήφους, 3 λευκά και 2 που δεν ψήφισαν. Γραμματέας αναδείχτηκε ο κ. Σπύρος Καμμένος με 40 ψήφους 3 λευκά και 2 που απείχαν.

Πριν την εκλογή γραμματέα υπήρξε φανερή ψηφοφορία για την υποψηφιότητα γιατί έθεσε εαυτόν υποψήφιο και ο κ. Στέλιος Μερμίγκης από την παράταξη “Ανύποτακτο Αγρίνιο” αλλά μεταξύ της ήσσονος αντιπολίτευσης προκρίθηκε ο κ. Σταύρος Καμμένος με πέντε ψήφους έναντι μίας. Η Λαϊκή Συσπείρωση απείχε από όλη τη διαδικασία, όπως συμβαίνει σε όλες τις εκλογές για πρόεδρο του Δ.Σ., καταγγέλλοντας τη διαδικασία ως αντιδημοκρατική γιατί η παράταξη θεωρεί ότι αυτή επιβάλλεται απευθείας από το νόμο που δίνει ¨αντιδημοκρατικές”-όπως τις χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της Λ.Σ. κ. Παπανικολάου-αρμοδιότητες στον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Σώματος.

Αντίρρηση στην υποψηφιότητα Ρόκου έφερε μόνον η παράταξη του Δημήτρη Τραπεζιώτη, με τον επικεφαλής της να δηλώνει πως είναι “θεσμικό παράδοξο που θα επιφέρει δυσανεξία και δυσπλασία στο Σώμα”, λόγω του διπλού του ρόλου και ως προέδρου του παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ. Η δήλωση αυτή έγινε μετά από παρέμβαση του δημάρχου κ. Παπαναστασίου διότι ο κ. Καζαντζής εξήγησε ότι δεν προβλέπονται τέτοιου είδους δηλώσεις, αλλά απαντήθηκε και από τον ίδιο τον δήμαρχο. Ο κ. Παπαναστασίου τόνισε ότι δεν περίμενε την πρώτη μέρα του νέου Σώματος να υπάρχουν τέτοιες ενστάσεις και ζήτησε να υπάρχουν διαφωνίες επί της ουσίας μόνο. “Ο ρόλος του προέδρου δεν είναι εκτελεστικός δεν είναι αντιδήμαρχος” , τόνισε. “Είναι τιμή για το σώμα και προάγει τη διαδικασία να προτείνεται ένα καταξιωμένο πρόσωπο από ένα θεσμό σαν το ΤΕΕ, τον οποίο έχουμε υπηρετήσει και εγώ και ο προηγούμενος δήμαρχος”, κατέληξε. Τον λόγο πήρε, διαδικαστικά, και ο κ. Ρόκος που είπε ότι το ΤΕΕ δεν είναι συνδικαλιστικός φορέας, δεν είναι κάτι συγκρουσιακό και είναι καλό για το Σώμα να έχει πρόεδρο από κάποιο Επιμελητήριο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι δύο ρόλοι για τον ίδιο θα είναι απόλυτα διακριτοί.

Μετά την εκλογή τους οι κ.κ.  Ρόκος, Κορδολαίμης και Καμμένος ανέβηκαν στο έδρανο του προεδρείου ευχαριστώντας το σώμα με τον νέο πρόεδρο να εύχεται “εύρυθμη, δημοκρατική και γόνιμη θητεία” μέχρι τις 4-7-2017 που είναι η διάρκειά της. Αμέσως όρισε ως ειδικό γραμματέα των συνεδριάσεων τον υπάλληλο του δήμου Παναγιώτη Ζωναρά και προχώρησε στην εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Στην 8μελή Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι σύμβουλοι Ν.Γκρίζης (39 ψήφους) , Β. Φωτάκης(38),Γ.Φαρμάκης (39), Β.Καρακώστας (39),  και Π.Στούπας (37) από την παράταξη της πλειοψηφίας, Θ.Ράπτης (38) από το συνδυασμό Μοσχολιού, Ανδρέας Γκορόγιας (39)από το συνδυασμό Τραπεζιώτη και Δ.Δήμας (41) από τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Στην 8μελή Επιτροπή Ποιότητας Ζώης εξελέγησαν και θα συμμετάσχουν ως τακτικά μέλη οι πέντε σύμβουλοι της πλειοψηφίας Όλγα Πιστιώλη- Σαλακίδου (35 ψήφους), Ξανθή Μπουτιβα (33), Θ.Γρίβας (33), Γ.Παππάς (33) και Δ.Σκορδόπουλος (30) και οι Χρ.Κουτρουμάνος (έλαβε 36 ψήφους-συνδυασμό Μοσχολιού), Λ. Διονυσόπουλος (36 ψήφους-συνδυασμό Τραπεζιώτη) και  Τ.Παπανικολάου (31 ψήφους- Λαϊκή Συσπείρωση).

Aναπληρωματικά μέλη στην Οικονομική Επιτροπή οι Σαλμά Μαρία, Χρίστος Κολοβός, Παπαγεωργίου Μαρία, Γαλαζούλα Μαρία και Μερμίγκης Στυλιανός.Αναπληρωματικά μέλη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής οι Θέμης Χασιώτης, Χρήστος Γκούντας, Σωτήρης Κολοβός, Βλάσιος Σφυρής και Στυλιανός Μερμίγκης.

DSCN2622 DSCN2645

DSCN2625 DSCN2629 DSCN2630 DSCN2635 DSCN2636 DSCN2637 DSCN2639 DSCN2640 DSCN2641 DSCN2642 DSCN2643 DSCN2644 DSCN2648 DSCN2651 DSCN2654 DSCN2656 DSCN2658 DSCN2660 DSCN2661 DSCN2664 DSCN2667 DSCN2670 DSCN2671

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.