Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Εξελίξεις με σύσκεψη σήμερα στην Πανδημοτική, τι λέει ο Σταμάτης

Εξελίξεις με σύσκεψη σήμερα στην Πανδημοτική, τι λέει ο Σταμάτης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Πανδημοτική Πρωτοβουλία, την αντιπολίτευση του δήμου Αγρινίου, καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι υποψήφιοι της παράταξης φέρονται αποφασισμένοι να μπλοκάρουν την αυριανή σύσκεψη την οποία έχει συγκαλέσει ο επικεφαλής της παράταξης και βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Σταμάτης.

Για απόψε  σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης προγραμματίζεται συνάντηση της δημοτικής ομάδας της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας προκειμένου να υπάρξει μια κοινή γραμμή ή αν ήταν δυνατόν και μια ανακοίνωση που θα έληγε το θέμα από σήμερα.Δηλαδή οι σύμβουλοι φέρονται αποφασισμένοι να προλάβουν τον επικεφαλής τους και να μην παραστούν στην αυριανή συνάντηση επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους δικούς τους όρους. Η δεύτερη είδηση κυκλοφορεί από χτες και λέει ότι στη Ν.Δ. έχουν θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας-ακόμη και διαγραφής;-για όποιον πάει στην αυριανή συνάντηση.

Τι λέει τώρα για όλα αυτά ο ίδιος ο Δημήτρης Σταμάτης; Όποιος τον γνωρίζει έστω και λίγο ξέρει πως όλα τα παραπάνω αποτελούν την καλύτερη πάσα για τον ίδιο,  αφού όπως έχει τονίσει αποτελούν απόδειξη ότι η Ν.Δ. άλλαξε τις αρχές της και όχι ο ίδιος. Όπως, ειδικότερα, ανέφερε στο agrinionews.gr: “όλα αυτά είναι πρωτοβουλίες κάποιων που εγώ τις έμαθα ενώ ήμουν στην Αθήνα, δηλαδή δεν είχα ενημερωθεί. Σε κάθε περίπτωση και για πολιτικούς κυρίως λόγους θεωρώ σωστό να συγκαλέσω την αυριανή Γενική Συνέλευση όλων των μελών και των υποψηφίων μας, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια παράταξη και όχι μόνο ένα σώμα στα δημοτικά συμβούλια. Φαίνεται ότι αυτό δεν αρέσει και μπορώ να πω ότι κυρίως δεν αρέσει στα παλιά κόμματα που άλλα διακηρύττουν για την αυτοδιοίκηση και άλλα πιστεύουν. Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν ξέρω αν θα πάω στην αποψινή σύσκεψη αλλά αύριο θα είμαι εκεί. Τώρα, αν κάποιοι επιλέξουν να μην έρθουν και δεν υπάρχει απαρτία θα δούμε πως θα το λύσουμε πολιτικά το ζήτημα, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για επόμενες συνελεύσεις και για να ψάχνουμε απαρτία. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να τονίσω τον υποκριτικό ρόλο των κομμάτων που απέρχονται σιγά-σιγά από την πολιτική ζωή, τα οποία ευαγγελίζονταν μια ανεξάρτητη και ισχυρή αυτοδιοίκηση και πάντα τη χειραγωγούσαν για το πελατειακό κράτος που ήθελαν”

Τώρα για το τι σκέφτεται ο ίδιος να κάνει από δω και πέρα, ο κ. Σταμάτης προβάλει ως πιθανότερη την ανεξαρτητοποίησή του από το σχήμα της “Πανδημοτικής” και την αυτονόμησή του σε όσα δημοτικά συμβούλια ακολουθήσουν. Αυτό βέβαια ενέχει και το ερώτημα αν θα προτείνει αρχηγό πριν φύγει από την παράταξη, κάτι που όμως είναι εντελώς ανεξάρτητο από το γεγονός ότι δεν έχει σκοπό απλά να αποχωρήσει από δημοτικός σύμβουλος.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.