Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Εξερεύνηση στο βάραθρο “Άκολη” (-80 μέτρα) στον Αετό από τον Κωνσταντίνο Μπακολίτσα

Εξερεύνηση στο βάραθρο “Άκολη” (-80 μέτρα) στον Αετό από τον Κωνσταντίνο Μπακολίτσα

AETOS AKOLH 2015 (7)Ο εκπαιδευτικός-βιολόγος Κώστας Μπακολίτσας, οργάνωσε αποστολή εξερεύνησησης στο βάραθρο “Άκολη” στον Αετό, του δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
Η αποστολή οργανώθηκε προχθές το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015, από τον Κώστα Μπακολίτσα και συμμετείχαν ο Γεωργιάδης Κώστας, ο Δημήτρης Κατερινόπουλος και ο Παύλος Μπαρμπαρούσης.
Το βάραθρο βρίσκεται στο Χωριό Αετός και πολύ κοντά στα χωριά Μπαμπίνη, Φυτείες και Παπαδάτου, ήταν ανεξερεύνητο και έτσι έγινε μια πρώτη γνωριμία με το βάραθρο και με ένα τόπο με μεγάλη ιστορία και ομορφιά.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Είναι συνολικά στα 80 μέτρα βάθος κρυμμένο καλά σε μια συστάδα πλούσιας βλάστησης. Ο Κώστας Μπακολίτσας σημειώνει: «Κάναμε τις σχετικές μετρήσεις για τη χαρτογράφησή του. Στον πυθμένα του έχει πολλά φερτά υλικά και λάσπη και σίγουρα έχουν σβήσει τα ίχνη του παρελθόντος…”.

Να σημειώσουμε ότι το βάραθρο”Άκολη” που είναι μια κατεβασιά στα έγκατα της γης, προκαλεί ακόμα και σήμερα δέος και ρίγος στους ντόπιους, αφού κατά την περίοδο του εμφυλίου υπήρξε τόπος εκτέλεσης.

xiromeronews.blogspot.gr

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.