Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Εξόρμηση για το περιβάλλον στην ύπαιθρο της Αιτ/νιας

Εξόρμηση για το περιβάλλον στην ύπαιθρο της Αιτ/νιας
Το ρέμα από τα λουτρά Τρύφουπου πνίγεται στα σκουπίδια
Ποιος το περίμενε πριν από λίγα χρόνια ότι οικολογικό κίνημα θα επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στην ύπαιθρο της Αιτωλοακαρνανίας. Πραγματικά θα ακούγοταν ως ανέκδοτο. Εως τώρα ξέραμε ότι την ύπαιθρο την θυμούνται συνήθως οι βουλευτές και οι πολιτευτές, κάθε 4 χρόνια ή τους Αυγουστιάτικους μήνες, όπου έχει πανηγύρια και εκδηλώσεις που τελειώνουν σε ..-εία!

Τώρα έρχονται οι οικολόγοι Πράσινοι που στην “αντζέντα” της επίσκεψης τους έχουν τουλάχιστον ορίσει συγκεκριμένο σκοπό.

Γι αυτό λοιπόν το Σάββατο 12 Απριλίου και ώρα 11 π.μ. οι Οικολόγοι Πράσινοι Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιήσουν σειρά παρεμβάσεων στο δημοτικό διαμέρισμα Τρύφου του δήμου Μεδεώνος στο Ξηρόμερο.
Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, στόχοι των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη των προοπτικών που υπάρχουν στην περιοχή για πράσινη οικονομική ανάπτυξη και η ανάληψη πρωτοβουλιών για ισορροπημένη συνύπαρξη του ντόπιου πληθυσμού με το φυσικό περιβάλλον.
Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο χώρο των λουτρών Τρύφου, αυτοψία στα σημεία του δάσους που περιβάλει τον ποταμό Νύσσα και είναι σε εξέλιξη εκτεταμένη παράνομη υλοτόμηση, καθαρισμός από τα σκουπίδια παρακειμένου ρέματος και τέλος συγκέντρωση – συζήτηση σε καφενείο στο χωριό Τρύφος.
Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος σε αυτή την εκδήλωση από την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6938472944.

Ας μιλήσει η πράξη και για αυτούς..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.