Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Εξόρμηση με τηλεσκόπια στα τρένα και στην Κεντρική Πλατεία Αγρινίου

Εξόρμηση με τηλεσκόπια στα τρένα και στην Κεντρική Πλατεία Αγρινίου

astronomiki2astronomiki8 astronomiki7 astronomiki6 astronomiki5 astronomiki4 astronomiki3Με επιτυχία πραγματοποίησε η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας αστροπαρατήρηση στο πάρκο της  οδού Μαβίλη (παλιά τρένα) και στην πλατεία. Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

“Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε η εξόρμηση με τηλεσκόπια της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας σε κεντρικά σημεία της πόλης του Αγρινίου. Ερασιτέχνες αστρονόμοι μύησαν στα πρώτα μυστικά της αστροπαρατήρησης δεκάδες πολίτες όλων των ηλικιών που έσπευσαν αυθόρμητα στο πάρκο της οδού Μαβίλη (τρένα) από τις 21:00- 00:00. Το ενδιαφέρον του κόσμου ώθησε τους διοργανωτές να συνεχίσουν την αστροπαρατήρηση στην Κεντρική Πλατεία του Αγρινίου.

Εντυπωσίασε η θέα της Αφροδίτης, του Δία και ιδίως του Κρόνου σε μια περίοδο ευνοϊκή για αστροπαρατήρηση εντός πόλης, καθώς είναι ορατοί οι παραπάνω πλανήτες.
Στα σχέδια της Αστρονομικής είναι η περαιτέρω ενίσχυση δράσεων που εφάπτονται της ερασιτεχνικής αστρονομίας.
Χρέος της εταιρείας είναι να ευχαριστήσει τον Κίμωνα Παπαθανασόπουλο για την παραχώρηση του τηλεσκοπίου, αλλά και τον Άγγελο Μακρή που βοήθησε στη χθεσινή δράση με την πληροφόρηση που παρείχαν στο κοινό για βασικά θέματα αστρονομίας.
https://www.facebook.com/astronomiki

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.