Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Λαμπρός ο Εορτασμός του Αγίου Φιλίππου στη Γραμματικού

Με ιδιαίτερη κατάνυξη αλλά και λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ειδικότερα το χωριό Γραμματικού Αγρινίου,τίμησε τη μνήμη του πολιούχου, προστάτη, εφόρου και ακοιμήτου πρεσβευτού της, τον Αγίο ένδοξο Απόστολο Φίλιππο.
Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής με τη συμμετοχή πλειάδας Ιερέων της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, τον θείο λόγο κήρυξε ο πολυσέβαστος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Παύλος Ντανάς, ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, δίνοντας έμφαση στο βίο του Αγίου Φιλίππου, αλλά και στην αποστασία των σημερινών χριστιανών από την αγκαλιά της Μητέρας Εκκλησίας.
Το πρωί της εορτής, τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Λαυρεντίου Καρανάσιου, μέλος της Αδελφότητος Θεολόγων ”ο Σωτήρ ”, ‘οπου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.Στη Θεία λειτουργία αλλά και στην ακολουθία του Εσπερινού παρέστησαν οι τοπικές αρχές, και πολλοί πιστοί που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό.
Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Φιλίππου.
Οι Ιερές Ακολουθίες για μια ακόμη συνεχή χρονιά μετεδώθησαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στους 106.3 FM

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.