Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Επίδοση των εκκαθαριστικών στην Εφορία και μετά κάψιμο!(Vid)

Επίδοση των εκκαθαριστικών στην Εφορία και μετά κάψιμο!(Vid)

Δάσκαλοι, μέλη ΑΔΕΔΥ, νοσοκομειακοί, έμποροι και πολίτες έξω από τη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου.

Με συμβολικό κάψιμο των πολυεκκαθαριστικών τους και με αγωνιστικά συθήματα ολοκλήρωσαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας πολίτες, έμποροι και εργαζόμενοι της πόλης. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αγρινίου, ο σύλλογος δασκάλων-νηπιαγωγών Αγρινίου Θέρμου, μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, μέλη της ΑΔΕΔΥ αλλά και της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου. Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της υπηρεσίας και είχαν συγκεντρώσει τα επιστρεφόμενα πολυεκκαθαριστικά- περίπου 200 από τους εμπόρους(συγκεντρώθηκαν σε δυο μέρες μόλις) και ανάλογο αριθμό από τους άλλους συλλόγους- και αφού ενημερώθηκαν οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια αντιπροσωπεία ανέβηκε στο δεύτερο όροφο για να τα επιδώσει στον προϊστάμενο της υπηρεσίας.

Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. ενημέρωσε ότι δεν προβλέπεται κάποια διαδικασία για την παραλαβή των εκκαθαριστικών και άρα δεν θα διαβιβαστούν κάπου αλλά και με την παρουσίατων ΜΜΕ, όπως είπε, θα ενημερωθούν τα ανώτερα κλιμάκια του υπουργείου. Παρόλα ταύτα και αφού οι συγκεντρωμένοι επέμειναν, τα εκκαθαριστικά έμειναν στο γραφείο του ενώ παρέλαβε αρμοδίως την συνδικαλιστική επίσημη άρνηση(λόγω αντισυνταγματικότητας) του Ε.Σ.Αγρινίου να πληρώσουν τα μέλη του τις έκτακτες εισφορές. Το έγγραφο που παραδόθηκε είχε υπογραφές μελών και έφερε την ευθύνη του διοικητικού συμβουλίου.
Στο γραφείο του προϊσταμένου έγιναν μικρές ομιλίες από όλους τους εκπροσώπους οι οποίοι τόνισαν το πρωτοφανές των μέτρων και την αντισυνταγματικότητά τους, ενώ τα παρομοίασαν με τη περίφημη «δεκάτη» της Τουρκοκρατίας.
Όπως έχει αναφέρει το agrinionews.gr , ακολούθησε κάψιμο εκκαθαριστικών ενώ στήθηκε και ένας μικρός πάγκος έξω από την εφορία για ενημέρωση των πολιτών. Θυμίζουμε ότι οι παραπάνω οργανώσεις έχουν αποφασίσει συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 5ης και της 19ης Οκτώβρη(οι έμποροι θα κλείσουν τα μαγαζιά τους τη δεύτερη ημερομηνία).

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.