Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Επίσκεψη Δημήτρη Σταμάτη στο Δήμο Στράτου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου κ. Δημήτρης Σταμάτης επισκέφθηκε το Δήμο Στράτου στις 28-09-2010 και συζήτησε με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα θέματα αιχμής που απασχολούν την περιοχή και τα οποία μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου θα τα αναλάβει ο νέος Δήμαρχος Αγρινίου και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Μεταξύ των θεμάτων που παρουσιάστηκαν ήταν η ανέγερση δημοτικού σχολείου στην Λεπενού και η ασφαλτόστρωση δρόμων στα δημοτικά διαμερίσματα.

Ο κ. Σταμάτης, απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε ότι: «Τα δημοτικά μέγαρα θα δουλέψουν όπως δουλεύουν και σήμερα με το ίδιο προσωπικό, με τις ίδιες ταχύτητες, με τον ίδιο τρόπο, αλλά βελτιώνοντας τους ρυθμούς απόδοσης, τις ελλείψεις που υπάρχουν και προσπαθώντας να θεραπεύσουμε όσα χρόνια προβλήματα εντοπίζονται στη λειτουργία των περιφερειακών δήμων». Επιπλέον, τόνισε ότι απόφαση του είναι ότι τα δημοτικά μέγαρα θα λειτουργήσουν ως περιφερειακά στρατηγεία με ένα συντονιστικό στρατηγείο που θα είναι το Αγρίνιο.

Όσον αφορά το μέλλον του Νέου Διευρυμένου Δήμου Αγρινίου ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες στον τόπο καθώς και σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία με την υιοθέτηση του προτύπου της ενδογενούς βιώσιμης ανάπτυξης, δηλαδή μιας αναπτυξιακής διαδικασίας που θα προχωρήσει από κάτω προς τα πάνω, μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σταμάτης τόνισε: «Ο νέος διευρυμένος Δήμος Αγρινίου θα είναι μια μεγάλη εθνική λιμνούπολη. Έχουμε αυτό το χάρισμα, το δώρο της φύσης που λέγεται νερό, έχουμε τις λίμνες, οι οποίες περιλαμβάνονται στα όρια του νέου δήμου, έχουμε ένα στρατηγικό όπλο ένα στρατηγικό χαρτί για να το παίξουμε προς όφελος των πολιτών του δήμου».

Σχετικά με τον Καλλικράτη και τη δική του υποψηφιότητα ανέφερε: «Είναι ένας θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη και αυτή την προσπάθεια θέλω να την κάνω με ανθρώπους που έχουν αγάπη, ενδιαφέρον και θέληση για το καλό των τοπικών μας κοινωνιών. Είναι μια προσπάθεια που θα γίνει με νέους ανθρώπους γιατί έχουμε την ευθύνη να φτιάξουμε μια νέα γενιά αυτοδιοικητικών πολιτικών για το μέλλον. Έχουμε την ευθύνη εμείς οι παλιότεροι».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Σταμάτης τόνισε ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου έχουν σχέση με την ανάπτυξή και με την τοπική κοινωνία και δεν πρέπει να τους προσδίδουμε καμία κομματική χροιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν και πολιτικό χαρακτήρα. Η κυβερνητική πολιτική πρέπει να κριθεί και ιδιαίτερα στο βαθμό που επιτείνει τα τοπικά προβλήματα.

Από το Γραφείο Τύπου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.