Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020

Στο Νοσοκομείο και τον Εμπορικό Σύλλογο η Τριανταφύλλου

Το πρωί της Δευτέρας 29/10/2012 η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ συναντήθηκε με το Διευθυντή του Νοσοκομείου Αγρινίου καθώς και με αντιπροσώπους των διοικητικών συμβουλίων  των εργαζόμενων και των ιατρών του νοσοκομείου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε και συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Με αφορμή τις συναντήσεις αυτές η βουλευτής δήλωσε τα εξής:

«. Τα νέα μέτρα που θέλει να πάρει η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είναι προϊόν  διαπραγμάτευσης με την τρόικα προς όφελος του λαού. Είναι μέτρα που βρίσκονται σε πλήρη συνέχεια με τα μνημόνια και μόνο στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των δανειστών-τοκογλύφων με κάθε τρόπο.

Η υγεία νοσεί! Οι μνημονιακές συμβάσεις που ψηφίστηκαν από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, όπως αυτές εξειδικεύονται στο χώρο της υγείας, με υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και ανταποδοτική λογική, που λανσάρονται σαν αναγκαίο φάρμακο,  την εξοντώνουν οριστικά.

Όταν σήμερα στα πλαίσια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, εργαζόμενοι  μένουν άνεργοι, μικροεπαγγελματίες κλείνουν τα μαγαζιά τους, όταν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές,

όταν κόσμος δεν έχει να πληρώσει  για  απαραίτητες εξετάσεις και κλαίει σε μία γωνία μόνος του, τότε μια  κυβέρνηση  δεν επιτρέπεται, να κοιτάει, τι απαιτεί η τρόικα και οι δανειστές-τοκογλύφοι, υποκρινόμενη ότι διαπραγματεύεται με τον εαυτό της. Δεν επιτρέπεται να πετάει έξω από το νοσοκομείο και την περίθαλψη όσους έχουν την ανάγκη του.

Οι συγκυβερνώντες πρέπει να αφουγκραστούν το λαό, ένα λαό που δε δίστασε να γυρίσει την πλάτη του στον πάλαι ποτέ κραταιό δικομματισμό. Οι βασικές ανάγκες, τα δημόσια αγαθά, όπως αυτό της υγείας, δεν μπορεί να παζαρεύονται από κανένα εκπρόσωπο με κανένα δανειστή- τοκογλύφο. Αυτά τα δημόσια αγαθά πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις.

Είναι καθήκον ο από κοινού αγώνας των εργαζομένων στην υγεία αλλά και όλων των πολιτών  να μην περάσουν τα νέα μέτρα»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.