Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Στο πλευρό των εργαζομένων του RIGIPS η Τριανταφύλλου

Στο πλευρό των εργαζομένων του RIGIPS η Τριανταφύλλου

Συνάντηση με τους εργαζομένους της RIGIPS είχε η Μαρία Τριανταφύλλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αιτωλοακαρνανίας, τομεσημέριτης Δευτέρας 11 Μαρτίου.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τη βουλευτή για τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν με τη διοίκηση της εταιρείας, και ειδικότερα την ανάλγητη πολιτική που εφαρμόζει και τους στερεί το δικαίωμα στην επιβίωση και την αξιοπρέπεια.

Αναφέρθηκε το ιστορικό των τελευταίων τριών χρόνων στο οποίο καταγράφονται αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και απολύσεις σε μια προσπάθεια της διοίκησης να επιδείξει μείωση του κόστους παραγωγής με μείωση του κόστους εργασίας, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ήταν κερδοφόρα μέχρι και το 2009.

Η κατάσταση όμως έχει φτάσει στο απροχώρητο με την εταιρεία να προτείνει – κυριολεκτικά – μισθούς Βουλγαρίας με την απειλή του κλεισίματος του εργοστασίου, πράγμα που δεν γίνεται αποδεκτό από τους εργαζόμενους. Το νεοσύστατο σωματείο ξεκινά έναν αγώνα για το πλέον αυτονόητο δικαίωμα: της επιβίωσης.

Κρίσιμη καμπή στον αγώνα θα είναι η εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι απέναντι στην εταιρεία και στις αυθαίρετες κινήσεις της διοίκησης, την Τρίτη10.30π.μ. στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η Βουλευτής, η οποία προηγουμένως βρέθηκε στην κινητοποίηση για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» στην κ. Πλατεία Μεσολογγίου, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων της RIGIPS. Τόνισε πως ο αγώνας μιας ολόκληρης περιοχής για επιβίωση περνάει και μέσα από τον αγώνα των εργαζομένων για τα κεκτημένα, για να μη χαθούν θέσεις εργασίας αλλά και για να μην μαραζώσει παραγωγικά ο τόπος, επειδή αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών ομίλων. Επισήμανε ότι η συνεχιζόμενη πολιτική καταστροφής του παραγωγικού δυναμικού της χώρας υποθηκεύει το μέλλον μας και δυσκολεύει μια προοπτική παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης – γι’ αυτό και πρέπει να ανατραπεί.

Ανέφερε πως σημαντική παρακαταθήκη αποτελεί το παράδειγμα της ΒΙΟΜΕ, όπου οι εργαζόμενοι ανέλαβαν την αυτοδιαχείριση του εργοστασίου παρά την εγκατάλειψη της παραγωγής από την εταιρεία και παράλληλα ανέδειξε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κατεύθυνση αυτή, που επεξεργάζεται και θα καταθέσει πρόταση για διαμόρφωση νομικού πλαισίου που θα επιτρέπει και θα υποβοηθάει τέτοιες κινήσεις.

Το Γραφείο Τύπου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.