Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ οι κλινικές- Τι δηλώνει ο πρόεδρος του Ιπποκρατείου Ιδρύματος Αγρίνιου

eopyy_aftodioikisi.gr_Σε επίσχεση εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ τελεί από σήμερα Πέμπτη 3 Ιουλίου η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος.
Για το ζήτημα το agrinionews.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ιπποκράτειου Ιδρύματος Αγρίνιου και μέλος του Δ.Σ της Σ.Ι.Κ.Ε Αλέξιο Σιάμο ο οποίος ανέφερε πως η Ένωση αναγκάστηκε να προβεί στη δυσάρεστη αυτή ενέργεια προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ διότι πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Χαρακτηριστικά ανέφερε πως η αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων χρεών του 2007 και 2011 προχωρεί με πολύ αργούς ρυθμούς παρόλο τις συνεχείς δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για άμεση εξόφληση. «Επίσης αντιδρούμε έντονα στην εφαρμογή των ληστρικών νόμων του (rebade kai claw back) που εφαρμόζει ο ΕΟΠΥΥ και αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία για τη χρονιά του 2013 που βασικά σημαίνει ότι οι ιδιωτικές κλινικές θα υποστούν κούρεμα στις παροχές που έχουν προσφέρει στον ΕΟΠΥΥ της τάξης του 50 %» σημειώνει ο κ.Σιάμος .
sima-ippokrateioΤονίζει παράλληλα πως για το έτος του 2014 ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις ιδιωτικές κλινικές είναι ελλειμματικός με αποτέλεσμα να υποστούν νέο κούρεμα για ότι έχουν δουλέψει τους πρώτους έξι μήνες του 2014. «Ζητάμε ότι πιο δίκαιο και δημοκρατικό να πληρωνόμαστε για τις υπηρεσίες προσφέρουμε και όχι να ζητά ο ΕΟΠΥΥ να παρέχουμε υπηρεσίες όλο το χρόνο και αναδρομικά να λεει “ότι δε σε πληρώνω γιατί δεν έχω”… Απασχολούμε εικοσιπέντε χιλιάδες εργαζόμενους έχουμε τεράστια έξοδα από τη νοσοκομειακή περίθαλψη που παρέχουμε και πλέον έχουμε φτάσει στα όρια της καταστροφής χωρίς δικιας μας υπαιτιότητας αλλά των ηγεσιών του Υπουργείου Υγείας και Οικονομικών» υπογραμμίζει ο κ.Σιάμος.
Τονίζει παράλληλα πως το θέμα αγγίζει όχι μονό τις ιδιωτικές κλινικές αλλά όλους τους ιδιωτικούς παρόχους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας που θα πρέπει να αντιληφθούν τη επικινδυνότητα της κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για όλους…
Αναφέρει εξάλλου πως το Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου ζητά την κατανόηση των ασφαλισμένων για την μικρή αυτή ταλαιπωρία και ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πως έχουν τη δυνατότητα αφού εξυπηρετηθούν από την κλινική στην συνέχεια να προσκομίσουν τις αποδείξεις πληρωμής στο ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας πίσω τα χρήματά του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.