Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Επίταξη των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ αποφάσισε η κυβέρνηση – Εργαζόμενοι: “Ελάτε να μας πάρετε!”

 Χατζηδάκης: Δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων – Ανοικτό και το ενδεχόμενο συλλήψεων από τον υπουργό
– ΓΣΕΕ: Καλούμε την κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει το μετρο της επίταξης
– “Η επταετια της χούντας ήταν κομμουνιστές μπροστά τους”, δήλωσε στο Newsit ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΜΕΤΡΟ για την επίταξη
– “Θα νεκρώσουν οι συγκοινωνίες σε όλο το λεκανοπέδιο”, δηλώνουν στο Newsit οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία
– Η απόφαση ελήφθη στο Μαξίμου  μετά από πολύρωση σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
– Εκτός από την απεργία στο ΜΕΤΡΟ «χειρόφρενο» 12:00 έως τις 16:00 σε ηλεκτρικό και τραμ
– Στάσεις εργασίας 11.00 – 17.00 στα λεωφορεία

Την επίταξη των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης μετά την  μαραθώνια σύσκξεψη που έγινε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

Η συνάντηση κράτησε 5 ώρες και η κυβέρνηση επέλεξε τη σκληρή γραμμή, καταγγέλοντας τους συνδικαλιστές για εκβιασμό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε πως “ο νόμος θα εφαρμοστεί”.

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από συνδικαλιστές οι οποίοι, όπως είπε, προέτρεπαν όλο αυτό το διάστημα τους εργαζόμενους σε απεργίες, παρά το γεγονός ότι είχαν κηρυχθεί παράνομες από τη δικαιοσύνη.

“Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί, οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης” τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Παράλληλα, είπε ο κ. Χατζηδάκης, η δικαιοσύνη φυσικά θα ακολουθήσει τον δικό της δρόμο σε σχέση με τις έρευνες και τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν λαμβάνοντας τις δικές της αποφάσεις.

“Η επταετία της χούντας ήταν κομμουνιστές μπροστά τους. Ας έρθουν να μας πάρουν τα κεφάλια. Η συνέλευση των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, διακόπηκε και έρχονται όλοι εδώ. Ταμπουρωνόμαστε, θα αντισταθούμε”, δήλωσε στο Newsit, ο Αντώνης Σταματόπουλος Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΜΕΤΡΟ.

Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIT:

“Θα νεκρώσουν οι συγκοινωνίες σε όλο το λεκανοπέδιο”, δήλωσε στο Newsit ο Αλέξανδρος Κομίνης από το σωματείο εργαζομένων ΟΑΣΑ .

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους ζητούσαν την ισχύ της υπάρχουσας ΣΣΕ μέχρι τη λήξη της μετενέργειας της και έναρξη διαλόγου για την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Μάλιστα, έκαναν και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας: “Κατανοώντας το επιβατικό κοινό και τις δυσκολίες μετακίνησής του, είμαστε διατεθειμένοι εφόσον η κυβέρνηση δεσμεύεται για τα παραπάνω να αναστείλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας.”

Οι εργαζόμενοι στο μετρό, που απεργούν για όγδοη ημέρα, είναι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο του μετρό.

ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ

Στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίταξη ή επέμβαση αστυνομική ή απολύσεις, οι εργαζόμενοι έχουν πει ότι : «θα ακινητοποιηθούν τα πάντα και παντού».

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την απεργία στο μετρό, «χειρόφρενο» έχουν τραβήξει από τις 12:00 έως τις 16:00 ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 17:00 προκειμένου να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση. Κανονικά λειτουργούν τα τρόλεϊ και ο προαστιακός.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.