Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Επίτιμος Δημότης Ξηρομέρου ο Γιώργος Μπαμπινιώτης

Επίτιμος Δημότης Ξηρομέρου ο  Γιώργος Μπαμπινιώτης

Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ξηρομέρου ανακηρύχθηκε το Σάββατο 6 Αυγούστου 2011, ο Ακαδημαϊκός καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο στον Αστακό. Στην εκδήλωση επιδόθηκε στον καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη το χρυσό κλειδί του Δήμου καθώς και τιμητική πλακέτα, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στα γράμματα και τον Πολιτισμό…….
Η τελετή άρχισε με καλωσόρισμα από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κουμανδράκη Σαμαρά Κωνσταντίνα, η οποία ήταν και συντονίστρια της εκδήλωσης και στη συνεχεία ο αναπληρωτής καθηγητής γλωσσολογίας και τ. Προϊστάμενος της Γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Κοντός εξήρε το πολυετές και πολύπλευρο έργο και τη σημαντική προσφορά του κ. Μπαμπινιώτη στον χώρο της παιδείας και του πολιτισμού και ειδικότερα σε ότι αφορά στην ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας, τονίζοντας τη σημασία της παρακαταθήκης του, τόσο σε τοπικό και πανελλήνιο όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Ακολούθως αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλη Μουρκούση, η απόφαση και το σκεπτικό του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακήρυξη του Γ. Μπαμπινιώτη σε επίτιμο δημότη της πόλης.
Ο δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς προσέφερε στον Γ. Μπαμπινιώτη τον το χρυσό κλειδί του Δήμου καθώς και τιμητική πλακέτα, λέγοντας ότι οι Ξηρομερίτες νοιώθουν χαρά και περηφάνια για τον συνδημότη Μπαμπινιώτη που είναι παγκοσμίως γνωστός και βοηθάει πάντα το Ξηρόμερο.
Στην ομιλία του ο καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τους νέους συνδημότες του για την ιδιαίτερη τιμή, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί συμπολίτες αισθάνομαι ότι δέχομαι τη μεγαλύτερη τιμή που μου έχει γίνει και θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για την τιμή που κάνατε για μένα, για την οικογένεια μου, για την καταγωγή μου και δέσμευση δική μου είναι από θέση ευθύνης να βοηθήσω και να συνεργαστώ στο χώρο της παιδείας, της γλώσσας, της ανάπτυξης, τον πνευματικό χώρο».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η γλώσσα είναι ο πολιτισμός μας, είναι η ιστορία μας, είναι η σκέψη μας, είναι η νοοτροπία μας, είναι η ταυτότητά μας. Πάνω απ’ όλα, η γλώσσα είναι αξία», σημείωσε ο κ. Μπαμπινιώτης και τόνισε, απευθυνόμενος προς όλους τους πολίτες: «Τη γλώσσα και τα μάτια σας»
Και κατέληξε: «Πάντα έλεγα και το λέω ότι κατάγομαι από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου. Η καταγωγή μας είναι ταυτότητα».
xiromeronews-PHOTOTSELIOS

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.