Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

Επί της ουσίας άκαρπη η συνάντηση για το Κέντρο Κράτησης λαθρομεταναστών στον Αγρίλο

Επί της ουσίας άκαρπη η συνάντηση για το Κέντρο Κράτησης λαθρομεταναστών στον Αγρίλο

Ως άκαρπη μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών (που προωθείται στο στρατόπεδο Ψαρογιάννη κοντά στη Στάνου Αμφιλοχίας) που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Eστω και αν στην Κυβέρνηση εστάλη το μήνυμα της καθολικής αντίδρασης της Αιτωλοκαρνανίας.
Στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρη Οικονόμου αντιπροσωπεία εκπροσώπων της Αιτωλοακαρνανίας (αποτελούμενη από τους βουλευτές Π.Κουρουμπλή, Αν. Μακρυπίδη, Μ.Σαλμά και Κ.Καραγκούνη , τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ.Κατσιφάρα και τον αντιπεριφερειάρχη Β.Αντωνόπουλο, τους δημάρχους Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήση και Ακτίου-Βόνιτσας Ν.Σολδάτο και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αμφιλοχίας Γ.Πρεβεζιάνο) ανέπτυξε όλη την επιχειρηματολογία (νομική και αντικειμενική) αντίθεσης στη λειτουργία του Κέντρου. Σφοδρή κριτική δέχθηκε παράλληλα η ηγεσία του υπουργείου για το γεγονός ότι δεν προέβη σε καμία διαβούλευση με τις Αρχές της Αιτωλοακαρνανίας για το θέμα.
Ο αρμόδιος Υφυπουργός άκουσε, σημείωσε ότι θα μελετήσει τις απόψεις αλλά δεν δεσμεύτηκε για οποιαδήποτε ενέργεια δείχνοντας ουσιαστικά ότι η απόφαση δεν ανατρέπεται.  Μάλιστα έκανε λόγο για κράτηση 300 λαθρομεταναστών στο σημείο.Χαρακτηριστική είναι η παραδοχή του πάντως ότι το στρατόπεδο επιλεχθηκε με “μακροσκοπική έρευνα” που σημαίνει ότι δεν ελήφθησαν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του (π.χ natura, ιδιοκτησιακο καθεστώς κλπ).Όλα δείχνουν πλέον ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφαση και η συνάντηση αυτή απλώς επιβεβαίωσε να μειωμένα αντανακλαστικά τοπικών αρχών στις σημαντικές αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην τους. Άλλωστε κανείς δεν αμφιβάλει ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν εορτής έστω και αν ο κ.Όθωνας φέρεται να προβληματίστηκε από την εικόνα που αποκόμισε απόψε…

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες του agrinionews εντός του στρατοπέδου έχουν επισπευστεί οι διεργασίες για την εκκένωση του χώρου και τη δημιουργία των προϋποθέσεων φιλοξενίας των λαθρομεταναστών. Άλλωστε ο Μ Οθωνας στη συνάντηση έδειξε ότι θεωρεί εύκολη υπόθεση τη δημιουργία υποτυπωδών υποδομών κράτησης τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.