Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Επαγγέλματα στην πόλη μας:Ποια έχουν περισσότερη ζήτηση;

Επαγγέλματα στην πόλη μας:Ποια έχουν περισσότερη ζήτηση;

Επαγγελματική αποκατάσταση: Ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί αρκετά την κοινωνία μας και προβληματίζει πολλούς.Εμείς κάναμε μια άτυπη έρευνα και σας παρουσιάζουμε μερικά επαγγέλματα:Ποιά από αυτά έχουν περισσότερη ζήτηση στη πόλη μας και ποιά λιγότερη.

Δεν αργείς να πιάσεις δουλειά

-Σερβιτόρος.Η πόλη του καφέ, των ουζερί και των ταβερνών πάντα τους έχει ανάγκη.

-Οδηγός: Ειδικά deliverάδες.Κατά δεύτερο λόγο αφορά κατόχους επαγγελματικού διπλώματος.

-Πωλητές: Σε μαγαζιά κυρίως, παίζουν κάποιες φορές και σε επιχειρήσεις, ενώ δημοφιλή είναι τα καταστήματα ενδυμάτων για κοπέλες.

-Ορισμένα Τεχνικά επαγγέλματα: Ψυκτικός, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός,Αρτεργάτης(!)Δημοφιλείς τελευταία στις αγγελίες τοπικών εφημερίδων:

-Κυρίες για φύλαξη ηλικιωμένων ή εργασία ως οικιακοί βοηθοί.

-Μάγειρες-Σεφ:Από τους πιο περιζήτητους.

Όποιος πρόλαβε πρόλαβε:

Ιατρικός Επισκέπτης: Βγαίνουν ακόμα θέσεις που και πού.Βέβαια το μπαμ είχε γίνει προ πενταετίας τουλάχιστον

Καθηγητής Πληροφορικής – Αγγλικών.Στον ιδιωτικό τομέα, τα αυξημένα προσόντα εξασφαλίζουν ακόμα αρκετές ώρες.Βέβαια καμία σχέση με την πληθώρα θέσεων εργασίας των προηγούμενων ετών.

Λογιστές:’Ηδη υπάρχουν πολλοί..

Αυξημένα προσόντα; Λίγο “βύσμα”;Η και τα δύο;

-Δουλειές γραφείου.Υπερπληθώρα ζήτησης, παίζει το ρόλο της σε ορισμένες περιπτώσεις και κάποια σύσταση στην αρχή για να σε εμπιστευτεί ο (η) αφεντικός, αλλά από κει και πέρα τα προσόντα και η απόδοση στη δουλειά παίζουν το ρόλο τους.Σύνηθως γραμματειακή υποστήριξη.

Υποσχόμενα για το μέλλον

-Ναυτιλιακά!Κρατήστε το αυτό.Το Πλατυγιάλι λειτουργεί στο full και θα λειτουργεί στο εξής.Υποδομές θα γίνουν, έστω και αν αργήσουν, άλλα οι ναυτιλιακές εταιρίες είναι θέμα χρόνου να ξεφυτρώσουν.”Τρανταχτό” προσόν οι ξένες γλώσσες, Αγγλικά-Γερμανικά αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις τα Ιταλικά(!)Τώρα πόσες και πού ο χρόνος θα δείξει..

-Πολιτικός Μηχανικός: Άμεση σχέση έχει με την ανάπτυξη της περιοχής.Μπορεί να μη χτίζονται πολυκατοικίες όσο παλαιότερα, όμως εν όψει Ιονίας Οδού και παραδρόμων, οι κατασκευαστικές εταιρίες καραδοκούν..

Καλύτερα η Αθήνα

Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, απόφοιτοι οικονομικών, παραιατρικά επαγγέλματα και νοσηλευτές.Οι τελευταίοι χρειάζονται επειγόντως και εδώ σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, αλλά..Για τους δεύτερους υπάρχουν βέβαια περίοδοι που τράπεζες στη πόλη μας ζητάνε κόσμο

Δύσκολα τα πράγματα

-Πτυχιούχοι “θεωρητικών” σχολών( εξαιρούνται οι δάσκαλοι για την ώρα).

Συμπέρασμα:Δύσκολες μέρες για τα περισσότερα επαγγέλματα.Ακόμα σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και αν υπάρχει δουλειά, συνήθως προβλέπεται χαμηλή αμοιβή και ελάχιστες δυνατότητες εξέλιξης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.