Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2020

Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού

Εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα σχετικά με τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό έγινε σήμερα το πρωί στον κινηματογράφο «Άνεσις», σε μαθητές λυκείου που, δεδομένων των συνθηκών, η συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους και κατ΄επέκταση η επιλογή του μελλοντικού τους επαγγέλματος έχει εξελιχθεί σε πολύ δύσκολη υπόθεση…

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών-Φροντιστών  Μέσης Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και η «Orientum- Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας»και θέμα της ήταν «Αναλυτική παρουσίαση των Πανεπιστημίων- ΤΕΙ και η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας» .

Ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού της εταιρίας orientum κ. Σπύρος Μιχαλούλης , ενημέρωσε τους μαθητές με άμεσο τρόπο και με  χιούμορ για τις επαγγελματικές διεξόδους από την κατάσταση που και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν στα πλαίσια της γενικότερης κρίσης στη χώρα. Εξήγησε πως τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει και πως οι ίδιοι οι μαθητές θα πρέπει να ψάχνονται, να αναζητούν το πρόγραμμα σπουδών της σχολής τους και να παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους, στηριζόμενοι πάνω στις δικές τους επιθυμίες για το μέλλονΤους κατεύθυνε προς τη σωστή επιλογή των επιστημονικών τους πεδίων , των ειδικών  μαθημάτων και των σχολών που θα ακολουθήσουν, ώστε να αυξηθούν οι προοπτικές απορρόφησής τους από την αγορά εργασίας, σύμφωνα με τις τάσεις που επικρατούν.

«Αφουγκραστήκαμε τα μεγάλα ερωτηματικά των παιδιών για το επάγγελμα του μέλλοντος τους στο τοπίο της κρίσης και σκοπός είναι να τους βοηθήσουμε όχι μόνο να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους αλλά και να ενημερωθούν για τις επιλογές που έχουν γενικότερα», σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης κ. Βαγγέλης Γιαννακόπουλος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.