Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2020

Επανέρχεται το θέμα των ύποπτων για πυρηνικά-τοξικά ναυαγίων στο Ιόνιο


Ένα ζήτημα που έχει ξεχαστεί και αφορά ( ευελπιστούμε έμμεσα) τη θάλασσα του Ιονίου ( και προφανώς και της Αιτωλοακαρνανίας) επανέρχεται σε κεντρικά  Blogs (tro-ma-ktiko, δίκτυο Σπάρτακος) .

Πρόκειται για βυθισμένα πλοία στο Ιόνιο, τα οποία μεταφέραν ραδιενεργό υλικό. Συγκεκριμένα η ιταλική περιβαλλοντική ομάδα «Lega Ambiente” αποκάλυψε πως τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εξαφανιστεί στην Μεσόγειο Θάλασσα 40 με 100 πλοία, ανάμεσα στα οποία ήταν και ελληνικά πλοία όπως το «Νίκος 1″ και το «Βόρειες Σποράδες». Τουλάχιστον 7 ναυάγια συνέβησαν στην ελληνική επικράτεια, από τους Παξούς ως τις ακτές της Μεσσηνίας.
Ο καθηγητής της Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιος Γεράνιος, υποστήριξε ότι είναι βέβαιο ότι αυτά τα πλοία μετέφεραν πυρηνικά απόβλητα, καθώς η διαχείριση τους αποτελεί άκρως επικερδή ασχολία για τη Μαφία.

Αν και έχουν περάσει δύο (2) χρόνια από αυτές τις αποκαλύψεις, παρά τη δραστηριοποίηση της οικολογικής κίνησης «Ο Λαπίθας» που με συγκεκριμένες δράσεις ανέδειξε το γεγονός, το ελληνικό κράτος παραμένει αδιάφορο.

Στην εικόνα μπορείτε να δείτε ένα πολύ κατατοπιστικό γράφημα από παλαιότερη έκδοση της εφημερίδας ” Τα Νέα”, όπου δείχνει τα ακριβή σημεία των ναυαγίων καθώς και τις μετρήσεις ραδιενέργειας.

Σημειώνουμε ότι τα δείγματα που έδειξαν επιθυμητά όρια ραδιενέργειας ( ανάμεσα στα οποία και ο Πατραικός κόλπος) λήφθηκαν αρκετά χρόνια πριν.

Το θέμα αυτό είχε τεθεί και ως ερώτηση στη Βουλή από το βουλευτή του ΛΑΟΣ  Γιώργο Ανατολάκη

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.