Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Επαναδραστηριοποίηση των τοπικών οργανώσεων προτείνει η Τ.Ο. 1 ΠΑΣΟΚ Αγρινίου

Επαναδραστηριοποίηση των τοπικών οργανωσεων του ΠΑΣΟΚ προτείνει η ΤΟ 1 Αγρινίου μέσα από επιστολή της προκειμένου την επανασύνδεση της βάσης του κόμματος με τη κοινωνία. Η επιστολή έχει ως εξής:

Τ.Ο. 1 ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Η κρίση των αξιών των θεσμών και της πολιτικής που ζούμε εδώ και χρόνια έγινε και οικονομική κρίση με διαστάσεις εθνικής κρίσης. Το αναπτυξιακό μοντέλο που χρόνια είχαμε υιοθετήσει, σαν χώρα οδήγησε σε μακροχρόνια κρίση ανάπτυξης και συνέπειες αυτής ήταν η εκτίναξη του χρέους δυσθεώρητα ύψη με την ταυτόχρονη υπέρογκη αύξηση του δανεισμού. Η κρίση χρέους και δανεισμού είναι το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας πολιτικής κρίσης και παρακμής, της διαφθοράς, της διαπλοκής και αναξιοκρατίας. Είναι το αποτέλεσμα της αδυναμίας του πολιτικού συστήματος να προλάβει αντί να θεραπεύσει. Στην τραγική κατάσταση που βρίσκετε η χώρα δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, μαγικές κινήσεις και ανώδυνοι δρόμοι. Θεωρούμαι ότι τα μέτρα του μνημονίου μόνο ως μέτρα έκτακτης εθνικής ανάγκης είναι αποδεκτά και βέβαια είναι σίγουρα ξένα προς την ιδεολογία μας.

Το μνημόνιο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος είναι ένα φάρμακο δεν είναι ο στόχος. Είναι το φάρμακο για να χτυπήσουμε τα συμπτώματα κατ΄αρχήν έτσι ώστε να μπορέσουμε με τις απαραίτητες θεσμικές μεταρρυθμίσεις να αλλάξουμε τις παθογένειες αλλά και τις λογικές και νοοτροπίες που οδήγησαν την χώρα σ΄αυτή την κρίση. Για το λόγο αυτό πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη της συστράτευσης μας σε έναν αγώνα για την όσο το δυνατό γρηγορότερη απαλλαγή της χώρα, της κοινωνίας και της οικονομίας από τα μέτρα αλλά κυρίως από τις αιτίες που μας οδήγησαν σ΄αυτά.

Οι Οργανώσεις μας οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναπτύξουν πολιτικό διάλογο και να διαμορφώσουν προτάσεις όπως για την λειτουργία του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, για την αξιοκρατία που αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αλλαγή νοοτροπιών, για την ανάπτυξη της παιδείας ,της υγείας, της πρόνοιας κλπ…

Να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πολιτών, για τα νέα μέτρα που εξαναγκάζεται να πάρει η κυβέρνηση ως μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης ως μοναδική διέξοδος. Η Ν.Ε. πρέπει να πρωτοστατήσει σ΄αυτή την προσπάθεια καθορίζοντας άμεσα και πριν την 08/07/2011, Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη προκειμένου μέσω των θεσμικών στελεχών και μελών μας να συμμετέχει στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της 08/07/2011 και στην Εθνική προγραμματική συνδιάσκεψη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις τρείς (3) του Σεπτέμβρη.

Από αυτές τις σημαντικές εκδηλώσεις πολιτικού διαλόγου και στην συγκυρία που ζούμε δεν μπορεί να αποκλειστούν τα στελέχη του Νομού Αιτωλ/νίας.

Η Τ.Ο. 1 ΑΓΡΙΝΙΟΥ είναι αποφασισμένη να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις προκειμένου να υλοποιηθεί η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη.

 

 

Ο Γραμματέας & η Συντονιστική Επιτροπή

Τ.Ο.  1   ΠΑ.ΣΟ.Κ.   ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.