Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Επαναλαμβάνετε το ερώτημα στο δημοψήφισμα;

kseplima-xrimatos-i-germania-se-xeiroterh-thesi-apo-kipro

Πρωί στο σούπερ μάρκετ και βλέποντας την ουρά στο ΑΤΜ έτυχε να ακούσω, σε κεντρικό σταθμό που αναμεταδίδεται εδώ στο Αγρίνιο, τον κ. Πετράκο. «Τα ΑΤΜ είναι για να βρίσκει λεφτά ο Λαός και από το πρωί αυτό γίνεται. Μπήκαν συντάξεις χτες και τις παίρνουν για να πάνε για ψώνια»… Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. Ειδικά αν νομίζετε ότι πρώτη φορά τυχαίναμε μπροστά σε ΑΤΜ Σάββατο πρωί. Προσωπικά, για να συμβάλω στην εθνική προσπάθεια σκέφτομαι να αποφύγω κάθε ανταπόκριση ή φωτογραφία από τράπεζες.

Αλλά φοβάμαι ότι κάπου εκεί εξαντλώ το πατριωτικό μου καθήκον. Δεν με πειράζει η αργόσυρτη φωνή της Ζωής που- λέγοντάς μας τα άρθρα του Συντάγματος που μας καλούν στον πόλεμο- μας εξηγούσε ότι «αυτό το «όχι» θα είναι ότι όλα τα «όχι» της πατρίδας μας»! Δεν με πειράζει ο Καμμένος σε ρόλο Βέμπο. Δεν με πειράζει που ο Τσίπρας αποφάσισε να τζογάρει και λίγο. Σε τελική ανάλυση πολλές φορές δεν ρωτήθηκε ο αδάμαστος Έλληνας πού ήθελε να ανήκει, με αποτέλεσμα να γίνει χρηματοδοτούμενος Βαλκάνιος. Ούτε το ‘79, ούτε το ’81, ούτε το 2001 ρωτήθηκε με αποτέλεσμα να το έχει απωθημένο.

Με πειράζει που κάναμε κύκλους μέχρι να καταλήξουμε σε σκέψη που συνέλαβε κάποτε κι ο ΓΑΠ με τον Πεταλωτή! Με πειράζει που δεν λέμε με ειλικρίνεια ότι ψηφίζουμε για Ευρώπη ή για «Ευρώπη των Λαών» που είναι μια δική μας φαντασίωση πασπαλισμένη με συντάξεις στα 49. Με πειράζει που ήδη η πρόταση πάνω στην οποία θα κάνουμε δημοψήφισμα δεν υπάρχει στο τραπέζι!

Και με πειράζει κι ένα ψέμα. Ότι, λέει, αν το αποτέλεσμα την άλλη Κυριακή είναι «ναι»  ο Τσίπρας θα το σεβαστεί αυτό και θα πάει να ασκήσει την πολιτική που θα του πούμε! Ότι δηλαδή αν βγει με 50,4% το «ναι», οι αντι-ευρωπαϊστές θα καθίσουν να βλέπουν τα μέτρα να εφαρμόζονται! Ποια μέτρα; Της Δευτέρας ή της Τετάρτης; «Της  Δευτέρας, με τα μέτρα 8 δις, τα υφεσιακά, τα αποσύραμε», ακούω κάποια φωνή να μου λέει. Γιατί της Τετάρτης δεν τα απέσυραν οι άλλοι;

Τέλος πάντων, αρκετά με τα ψέματα. Το ερώτημα την άλλη Κυριακή όλοι ξέρουν ποιο θα είναι. Γι’ αυτό ας αφήσουν τις φουστανέλες κι ας προκηρύξουν εκλογές. Ακόμα και με έλεγχο λειτουργίας των τραπεζών. Τώρα, όσο ακόμα προλαβαίνουν.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. ταλιμπάν ορθόδοξος

  “…Ότι, λέει, αν το αποτέλεσμα την άλλη Κυριακή είναι «ναι» ο Τσίπρας θα το σεβαστεί αυτό και θα πάει να ασκήσει την πολιτική που θα του πούμε!…”

  Προφανώς το “ναι” και ο σεβασμός σε αυτό θα σημαίνουν εκλογές.
  Δεν είπε “θα εφαρμόσω”, είπε “θα σεβαστώ”.
  Τόσο δύσκολο είναι να σκεφτείς αυτή τη λογική;

  Συμφωνώ λοιπόν, αρκετά με τα ψέματα.
  Πες τη γνώμη σου στα ίσα και μην το φέρνεις γύρω-γύρω, τόσο καιρό τώρα.
  Μας κούρασες.

 2. Γιάννης Συμψηρής

  Θα σεβαστεί και θα πάει σε εκλογές; Κι αν βγει θα κάνει ότι λέει το “ναι” ή το “όχι”;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.