Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Επεισόδια Ρομά-Αιτωλικιωτών, προς εκτόνωση η κατάσταση

Προς εκτόνωση οδηγείται η κατάσταση στο Αιτωλικό καθώς τις προηγούμενες ώρες το κλίμα ήταν έκρυθμο μεταξύ ντόπιων και ρομά και δεν έλειψαν τα επεισόδια που θύμισαν τις  σκηνές του περασμένου Αυγούστου.

Στο Αιτωλικό η κατάσταση φαίνεται πως δεν αργεί να γίνει τεταμένη και η αφορμή δόθηκε από το επεισόδιο που δύο Ρομά είχαν με δύο ντόπιους εκ των οποίων ο ένας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου. Για το επεισόδιο αυτό υπήρξαν προσαγωγές τριών Ρομά που μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας.

Ωστόσο το επεισόδιο είχε ως  αποτέλεσμα Αιτωλικιώτες  να σπεύσουν προς τον οικισμό των Ρομά την ώρα που ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έπαιρναν θέσεις ετοιμότητας στην περιοχή και άλλες κατέφθαναν από το Αγρίνιο . Μάλιστα δύο κατοικίες  Ρομά παραλίγο να παραδοθούν στις φλόγες με την Πυροσβέστική να αντιδρά άμεσα ενώ νεαρός Ρομά για να γλυτώσει το ξυλοδαρμό έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα.

Σημειωτέον πως χωρίς να χάσει χρόνο  ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης με άλλα μέλη του κόμματός του βρέθηκαν στο Αιτωλικό. Η αστυνομία αναμένεται τις επόμενες ώρες και το βράδυ να παραμείνει σε επιφυλακή.

Γρήγορα κατασβέστηκε η φωτιά σε δύο κατοικίες Ρομά

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.