Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Επεκτείνεται το γκέτο γύρω από τα “τρένα”

Επεκτείνεται το γκέτο γύρω από τα “τρένα”

Εικόνες περαστικών- και μη- νομάδων που όλο και πυκνώνουν…

Σε παλαιότερο θέμα του το agrinionews είχε κάνει εκτενή αναφορά στην εικόνα που τείνει να γίνει μόνιμη στην περιοχή γύρω από τα «τρένα» στο Αγρίνιο. Η κατάσταση γύρω από το εντευκτήριο έχει πλέον μονιμοποιηθεί και έχει αποκτήσει και την χαρακτηριστική μυρωδιά της αμμωνίας που υπάρχει σε κάθε γωνία του κτηρίου. Επίσης οι εικόνες με κόσμο που κοιμάται δίπλα από εκεί που παίζουν παιδιά είναι μόνιμες.

Σήμερα επανερχόμαστε και με νέες σκηνές από τον ύπνο πάνω σε χαρτοκούτια με τον τρόπο που βλέπετε. Οι υπόλοιπες φωτογραφίες δεν είναι τραβηγμένες κάπου στη περιφέρεια της πόλης ή σε κάποια ημιαστική περιοχή αλλά σε ένα από τα κεντρικά της σημεία. Ακριβώς κάτω από το πάρκινγκ της ΕΑΣ στην νότια πλευρά των δυο μεγάλων σχολικών συγκροτημάτων που υπάρχουν εκεί. Επίσης και στη μεγαλύτερη στάση (και αφετηρία για πολλά δρομολόγια)των αστικών ΚΤΕΛ της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Όπως βλέπετε στο «κενό» οικιστικά σημείο που έχει δημιουργηθεί υπάρχουν νομαδικές εικόνες και απλωμένα χαλιά στα κάγκελα του σχολείου. Παράλληλα ομάδες ανθρώπων όλο και συχνότερα εισέρχονται μέσα στις αυλές των σχολείων, όπου παίζουν νεαροί, είτε για να κάνουν τις επισκευές τους είτε για σωματική ανάγκη… Παράλληλα με κέντρο την συγκεκριμένη περιοχή έχει πυκνώσει πολύ κα το φαινόμενο της απόθεσης σκουπιδιών σε όλη τη νότια πλευρά της πόλης πάνω στο γκαζόν κοντά στο Ιμπέριαλ αλλά και στον κόμβο Αλιμέντα. Τέλος και στην περίφημη «πλατεία» στις αρχές της εθνικής οδού προς Μεσολόγγι έχουμε μετά από καιρό την σχεδόν μόνιμη διαμονή μεταφερόμενων πληθυσμών.

Το agrinionews θα συνεχίσει να προσπαθεί να αναδείξει το φαινόμενο που στο Αγρίνιο είναι πολυσύνθετο καθώς είναι πολλοί οι…περαστικοί πληθυσμοί που κάπως πρέπει να αντιληφθούν ότι η πόλη δεν είναι σταθμός… ανακούφισης και ανεφοδιασμού

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.