Παρασκευή, 25 Ιουνίου, 2021

Επικίνδυνη η διάβαση έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο

Επικίνδυνη η διάβαση έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο

Οι γονείς έχουν ζητήσει παρεμβάσεις από Tροχαία και Δήμο για τα αυτοκίνητα που τρέχουν και εμποδίζουν

Μια βόλτα την ώρα που προσέρχονται ή που αποχωρούν τα παιδιά από το 6ο δημοτικό Αγρινίου θα πείσει και τον πιο δύσπιστο. Μπροστά περνάει ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας όπου τρέχουν αυτοκίνητα και μηχανές και στη πλευρά όπου είναι η κανονική είσοδος γίνεται το αδιαχώρητο από παρκαρισμένα αυτοκίνητα γονιών και μη. Σαν αποτέλεσμα έχουμε το φαινόμενο παιδιά να γλιτώνουν στο παρά πέντε την έξοδο στο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, αλλά και ένα διαρκές μποτιλιάρισμα που δημιουργεί εντάσεις τις…δύσκολες ώρες. Στα παραπάνω, πάντως, φέρουν μεγάλη ευθύνη και οι γονείς με την νοοτροπία τους που θέλουν να παρκάρουν το αμάξι έξω ακριβώς από το σχολείο και όχι να το αφήσουν 50 μέτρα πιο πέρα, παρότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη από τον καιρό. Και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν σημειωθεί διαπληκτισμοί.
Σε πρώτη φάση ο Σύλλογος Γονέων ζήτησε και μπήκε από τον δήμο ένα προστατευτικό διάζωμα-εμπόδιο έξω από την κύρια είσοδο για να μην βγαίνουν τα παιδιά κατευθείαν στο δρόμο κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr έχει ζητηθεί και για την δεύτερη είσοδο-έξοδο.
Παράλληλα ο Σύλλογος Γονέων έκανε επίσημο αίτημα προς τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, που διαβιβάστηκε και στην Τροχαία και στην Εισαγγελία(κάλεσε με τη σειρά της την Τροχαία να κάνει ότι είναι απαραίτητο)προκειμένου να μπει σήμανση περιμετρικά που θα απαγορεύει τη στάθμευση και ή θα μονοδρομεί τον δρόμο έξω από την κύρια είσοδο ή θα απαγορεύει τη διέλευση κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. «Κάτι τέτοιο» μας λέει η κυρία Νεοφωτίστου Μαρία, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου και μέλος του Συλλόγου Γονέων του 6ου, «θα έλυνε τα χέρια της Τροχαίας να κόψει μερικά πρόστιμα για το παρκάρισμα και να συνετίσει κάποιους, ενώ θα λειτουργούσε η παρουσία της αποτρεπτικά και για όσους τρέχουν στο δρόμο. Πάντως η Τροχαία μας ενημέρωσε ότι αναμένει απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο για να κάνει τις ρυθμίσεις που πρέπει, αφού γνωμοδοτήσουν οι τεχνικές υπηρεσίες.»
Σύμφωνα, πάντως με πηγές του δήμου Αγρινίου το έγγραφο που καλεί τις υπηρεσίες να δράσουν έχει 10 ημέρες που έχει κοινοποιηθεί στις τεχνικές υπηρεσίες,χρόνος όχι μεγάλος για δημόσια υπηρεσία,ενώ από όσο είναι σε θέση να γνωρίζει το agrinionews.gr δεν είχε ενημερωθεί η αρμόδια αντιδημαρχία του δήμου(Παιδείας) με κοινοποίηση του παραπάνω εγγράφου,όπως και το αρμόδιο γραφείο της Πρωτοβάθμιας για τα σχολικά κτήρια.
Σε κάθε περίπτωση έπεσε και σαν ιδέα(αλλά χρειάζεται επίσης πρόταση από τις τεχνικές υπηρεσίες και απόφαση που θα πάει στην Τροχαία)για τοποθέτηση κάποιων ειδικών «σποτ» στο έδαφος, τα οποία φαίνονται και τη νύχτα και είναι τόσο πυκνά για να περνάει αυτοκίνητο, αλλά που αναγκάζουν να κόβει ο διερχόμενος ταχύτητα. Τώρα, ασφαλώς, σε άλλες εποχές και σε άλλες χώρες θα έμπαιναν φωτεινοί σηματοδότες και θα πεζοδρομούνταν τουλάχιστον ο δρόμος της κύριας εισόδου, αλλά εδώ δεν υπάρχουν σηματοδότες στο κέντρο γιατί τους φροντίζει η…Περιφέρεια, θα μπουν στον Άγιο Κωνσταντίνο;

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.