Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Επιμένουν για μετονομασία σε “Βάλτου” του δήμου Αμφιλοχίας

ΧΑΡΤΗΣ2-286x300Κατατέθηκε στις 2 Ιουλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμφιλοχίας η αναφορά – αίτηση δημοτών και κατοίκων πρώην Δήμων Ινάχου και Μενιδίου για τη μετονομασία του Δήμου σε Βάλτου. Παραθέτουμε το κείμενο που συνοδεύεται από 29 σελίδες με 833 υπογραφές.

Από τη συντονιστική επιτροπή έχουν συγκεντρωθεί και άλλες εκατοντάδες υπογραφές πολλές εκ των οποίων έχουν αποσταλεί και ταχυδρομικά στο Δήμο.

 

ΑΝΑΦΟΡΑ    ΑΙΤΗΣΗ

Δημοτών και κατοίκων των πρώην Δήμων Ινάχου και Μενιδίου

Χαλκιόπουλοι  2  Ιουλίου  2013

 

Προς: Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμφιλοχίας

Κοινοποίηση: 1) Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

2) Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Θέμα: Μετονομασία του νεοσύστατου Δήμου

 

  Σας πληροφορούμε ότι έχει εκδηλωθεί γενικευμένη δυσαρέσκεια των δημοτών και κατοίκων στις περιοχές μας και τούτο εξαιτίας της ονομασίας …  Δήμος Αμφιλοχίας … ονομασία η οποία δόθηκε στο Δήμο ο οποίος συστάθηκε με το Ν. 3852/2010 συνενώνοντας τις περιοχές των πρώην Δήμων Αμφιλοχίας – Ινάχου – Μενιδίου.

  Η ονομασία αυτή ενδεχομένως να προσδιορίζει γεωγραφικά τον πρώην Δήμο Αμφιλοχίας και τις γύρω περιοχές, δεν εμπεριέχει όμως γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Βάλτου, η οποία αποτελεί τη γεωγραφική περιοχή του νεοσύστατου Δήμου.

  Η δυσαρέσκεια έχει γίνει εντονότερη και έχει φτάσει στα όρια της “οργής”, σε πολλούς συνδημότες μας από το γεγονός ότι μας υποτίμησαν, μας αγνόησαν, δεν ερωτηθήκαμε ούτε εμείς οι δημότες και κάτοικοι, αλλά το χειρότερο απ΄ ότι πληροφορηθήκαμε δεν ερωτήθηκαν ούτε τα Δημοτικά Συμβούλια των πρώην Δήμων Ινάχου και Μενιδίου…  Ποιοι αποφάσισαν αντί για εμάς;…

  Το αποτέλεσμα είναι ότι πολλοί συνδημότες μας δηλώνουν ότι θα ζητήσουν μεταδημότευση, ίσως κάποιοι να το έχουν ήδη κάνει.  Η δυσαρέσκεια των δημοτών είχε εκδηλωθεί και κατά την προεκλογική περίοδο και τότε απ΄ όσα γνωρίζουμε, όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι υποσχέθηκαν ότι το θέμα της ονομασίας θα τεθεί και θα συζητηθεί μεταξύ των πρώτων θεμάτων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. 

  Από τα ανωτέρω συνάγεται το συμπέρασμα ότι στην ουσία οι περιοχές μας με έμμεσο τρόπο και διαδικασία    π ρ ο σ α ρ τ ή θ η κ α ν   στον πρώην Δήμο Αμφιλοχίας.      

  Ως συνέπεια των παραπάνω, εμείς οι δημότες και κάτοικοι των προσαρτημένων περιοχών στο Δήμο Αμφιλοχίας που υπογράφουμε αλλά απ΄ ότι γνωρίζουμε και το σύνολο των δημοτών και κατοίκων των πρώην Δήμων Ινάχου και Μενιδίου νιώθουμε αδικημένοι και δηλώνουμε ότι δεν συμφωνούμε με την ονομασία “Δήμος Αμφιλοχίας” για το νεοσύστατο Δήμο.  Γι΄ αυτό και  ζ η τ ο ύ μ ε   από το Δημοτικό Συμβούλιο ν΄ αποφασίσει και να ενεργήσει για τ΄ απαραίτητα, σύμφωνα με το άρθρο 7 του                            Ν. 3468/2006,  προκειμένου να μετονομαστεί ο Δήμος με μία ονομασία για όλους τους δημότες και κατοίκους, μια ονομασία η οποία θα προσδιορίζει γεωγραφικά και θα είναι “ιστορικά συμβατή” με την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Βάλτου.

  Κατά την άποψη όλων των δημοτών και κατοίκων των περιοχών μας, η πιο ενδεδειγμένη ονομασία και η πιο αποδεκτή από όλους τους Βαλτινούς είναι “ΔΗΜΟΣ ΒΑΛΤΟΥ”.   Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ονομασία, εκτός των άλλων θα συμβάλλει θετικά και στην κοινωνική συνοχή και αρμονική συνεργασία όλων των δημοτών και κατοίκων.

  Ως παράδειγμα σας αναφέρουμε το νεοσύστατο Δήμο Ξηρομέρου.

Μετά  τιμής

(ακλουθούν  833  υπογραφές )

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.