Δευτέρα, Μάιος 27, 2019

Επιμνημόσυνη δέηση στα Καραμανέικα πριν το Συνέδριο για τον Καραϊσκάκη

koi-deisi-karaiskakis4 Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του διήμερου (21-22 Αυγούστου ) επιστημονικού συνεδρίου , υπό την αιγίδα των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου , στον Άγιο Βλάση Αγρινίου και στο Μεσολόγγι με θέμα «Η προσωπικότητα και η δράση του αρχιστράτηγου Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Επανάσταση του 1821: Από την πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου μέχρι και τη Μάχη της Αράχωβας ».
Με την ευκαιρία του συνεδρίου μάλιστα σήμερα το πρωί τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση Στεφάνων στην «αναμνηστική στήλη ευγνωμοσύνης για τον Αρχιστράτηγο Γ. Καραϊσκάκη και τους πεσόντες υπέρ της Ελευθερίας στη Μάχη του Σοβολάκου ή Αγίου Βλασίου (16 Ιαν. 1823)», που βρίσκεται στα Καραμανέικα, 39ο χιλιόμετρο εθνικής οδού Αγρινίου – Καρπενησίου. Η τελετή έγινε σε
συντονισμό –επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραμανεΐκων «Ο Καραϊσκάκης», παρουσία του δημάρχου Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου.
Ακολούθησε εξάλλου επίσκεψη των συνέδρων στα Ταμπούρια του Καραϊσκάκη (τοποθεσία Κορομηλιά), όπου έγινε και η ιστορική μάχη (Ιαν. 1823) λίγες μέρες μετά την πρώτη αποτυχημένη πολιορκία του Μεσολογγίου.

koi-deisi-karaiskakis2 koi-deisi-karaiskakis3 koi-deisi-karaiskakis4

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.