Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020

Επιπλέον 8 μήνες και 100 εκατ. ευρώ αν επιλεγεί σήραγγα στην Κλόκοβα

κατάλογος

Πλήρης εικόνα για τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους Ιόνια Οδός και άξονα Κεντρικής Ελλάδας Ε-65, δόθηκε από τον διευθυντή ΕΥΔΕ Μελετών-Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Αττικής και Ιονίας Οδού του υπουργείου Υποδομών Ζήσιμο Καρβούνη, κατά την εκδήλωση που έγινε χθες το βράδυ στα Ιωάννινα. Την εκδήλωση, με θέμα την εξέλιξη των έργων στους δύο οδικούς άξονες, διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων.

Ο κ. Καρβούνης ήταν σαφής, ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, ενώ πρόσθεσε ότι εάν επιλεγεί τελικά η κατασκευή σήραγγας μετά το Αντίρριο, για τον ορεινό όγκο την Κλόκοβα, τότε έχει γίνει πρόβλεψη, για παράταση οκτώ μηνών και αύξηση του κόστους κατά 100 εκατ. ευρώ, ποσό για το οποίο υπάρχει πρόβλεψη στην αναθεωρημένη σύμβαση. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι, τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις και με την αρχαιολογία, έχουν ξεπεραστεί σχεδόν στο σύνολό τους και εκτιμάται ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί. 

Στη διάρκεια της ημερίδας έγινε γνωστό ότι, εγκρίθηκε από το υπουργείο Υποδομών η τροποποίηση της χάραξης της Ιόνιας Οδού, στο 19ο χιλιόμετρο στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων – Αρτας και προχωρά η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. 

Στην Ιόνια Οδό θα λειτουργήσουν τέσσερις μετωπικοί σταθμοί διοδίων. Το κόστος θα υπολογίζεται με ηλεκτρονικά μέσα και θα είναι πλήρως ανταποδοτικό της απόστασης που κάποιος διήνυσε. Παράλληλα, θα λειτουργήσουν πλευρικοί σταθμοί διοδίων, σε πέντε ανισόπεδους κόμβους. Πρόκειται, για τους κόμβους στη Γαυρολίμνη, το Μεσολόγγι, στον Κουβαρά, την Αρτα και τον Γοργόμυλο. 

Στην Ιόνια Οδό, προβλέπεται να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν εννέα σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών.

 News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ  www.kerdos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Thanos

    Για το Αγρίνιο πώς θα πηγαίνει κανείς μέσω της Ιονίας Οδού; Δεν θα υπάρξει ειδικός κόμβος εξόδου προς Αγρίνιο;

  2. new air

    Ο Σημερινός δρόμος που υπάρχει απο Αγρίνιο μέχρι κόμβο αιτωλικού είναι αντιπαραγωγικός… και χρονοβόρος. Η χιλιομετρική απόσταση μπορεί να μειωθεί αρκετά με όφελος χρόνου! και καύσιμα! αν χαραχθεί ένας ευθεία νέος δρόμος απο Αγρίνιο για ιονια οδό, με νέο κόμβο στην παράκαμψη απο ιονια οδό για Αγγελόκαστρο. φυσικά ένα τούνελ στην περιοχή είναι αναπόφευκτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.