Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Επισκέψεις Μαρίας Τριανταφύλλου σε Αστακό και Δήμο Αγρινίου

Επισκέψεις Μαρίας Τριανταφύλλου σε Αστακό και Δήμο Αγρινίου

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Τριανταφύλλου βρέθηκε στον Αστακό όπου συναντήθηκε με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων απ’ όλα τα σχολεία του Αστακού. Συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στον Αστακό με ιδιαίτερη έμφαση στο κτιριακό πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα οξυμένο στην περιοχή καθώς και η έλλειψη καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων (ακόμα και πανελλαδικά εξεταζομένων) στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Ακολούθησε συνάντηση με μέλη και στελέχη της Κίνησης Πολιτών Αστακού όπου συζητήθηκαν προβλήματα της περιοχής αλλά και ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπη και η περιοχή του Αστακού αλλά και η Αιτωλοακαρνανία συνολικά. Το Λιμάνι Πλατυγυαλίου, το θέμα της Περιαστικής Χωροθέτησης, η εκτροπή του Αχελώου και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης και ανταλλάχθηκαν χρήσιμες πληροφορίες αλλά και ιδέες στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενός σοβαρού σχεδίου με μέλλον και προοπτική, για την ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικής της περιοχής.

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου επισκέφτηκε και το Αγρίνιο όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολίο και το Δ.Σ. των εργαζομένων στο Δήμο.

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο ενημερώθηκε για τα κυριότερα ζητήματα που αφορούν την δημοτική αρχή και τις δράσεις της. Ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα τα έργα που είναι ενταγμένα σχεδόν σε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και για τα προς ένταξη έργα που προωθεί ο δήμος. Αναφορά έγινε από μέρους του δημάρχου και για μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει από πλευράς υπουργείου για τα ενταγμένα έργα στο ΕΠΠΕΡΑΑ όπως αυτό της ύδρευσης νέο-προσαρτημένων δήμων από το Καστράκι.

Διεξοδικά συζητήθηκαν θέματα όπως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και το σχέδιο Αθηνά που προωθεί η κυβέρνηση Σαμαρά, η μετεγκατάσταση του Νοσοκομείο Αγρινίου και η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αγρινίου και προτάσεις για την αξιοποίηση του Αεροδρομίου Αγρινίου.

Τέλος συζητήθηκε το κίνημα ενάντια στις διαθεσιμότητες- απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων και οι τρόποι αντίστασης στο απαράδεκτο αυτό μέτρο.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων στο Δήμο συζητήθηκε κυρίως το ζήτημα των διαθεσιμοτήτων υπαλλήλων του Δήμου. Το σωματείο είδη κινείται δικαστικά για να πάρει ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην μείωση 25% της μισθοδοσίας συναδέλφων με ευθύνη δημόσιας αρχής που είναι άσχετη με την πρόσληψη των συγκεκριμένων εργαζομένων. Η βουλευτής δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση όλου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων απέναντι στο διχαστικό και αντεργατικό μέτρο της διαθεσιμότητας που προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές των μνημονιακών συμβάσεων, προωθώντας έτσι την διάλυση κάθε ίχνους εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι οι εργαζόμενοι με τις πεντάμηνες συμβάσεις μέσω πάσης φύσεως Μ.Κ.Ο. δεν μπορεί να αποτελέσει σήμερα ουσιαστική λύση για την ανεργία στη νεολαία, τη στιγμή μάλιστα που οι συμβάσεις που υπογράφονται δεν υπάγονται σε κανένα εργασιακό καθεστώς.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι καλό είναι να γίνει και επόμενη συνάντηση στην οποία θα συζητηθούν διεξοδικότερα και άλλα ζητήματα που απασχολούν το σωματείο.

Το γραφείο τύπου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.