Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Επισκέψεις σε επιχειρήσεις από την Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Νεάπολης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Νεάπολης επισκέφτηκε στις 4/2/2015 τρεις ακόμη επιχειρήσεις της Αιτωλοακαρνανίας.Η ανακοίνωση  αναφέρει:

Οι μαθητές μας γνώρισαν κι αυτή τη φορά το πρόσωπο μιας άλλης Ελλάδας, αυτής που προσπαθεί, που αγωνίζεται και κυρίως παράγει! Είδαν επιχειρήσεις, εν μέσω κρίσης και ενώ γύρω μας επικρατεί μιζέρια και γκρίνια, να στέκονται όρθιες, να εργάζονται πυρετωδώς, τηρώντας όλους τους κανόνες της αγοράς και της υγιεινής και να προωθούν τα προϊόντα τους στην εγχώρια αλλά και την παγκόσμια αγορά. Είδαμε εργοδότες και εργάτες αισιόδοξους αλλά και αξιοπρεπείς να ασχολούνται με σεβασμό με τα προϊόντα παραγωγής τους, γιατί γνωρίζουν ότι απ΄ αυτά θα ζήσουν και οι ίδιοι αλλά και oi επιχειρήσεις. Οι μαθητές μας κατανόησαν ότι μόνο με σοβαρότητα, με τόλμη και προ πάντων σκληρή δουλειά μπορεί να προκόψει μια επιχείρηση και να ευοδωθεί ή όποια προσπάθεια.Παρακολούθησαν με προσοχή και συμπλήρωναν αντίστοιχα φύλλα εργασίας , που αφορούσαν το προϊόν κάθε επιχείρησης.

ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΡΕΑΤΩΝ ΑΫΦΑΝΤΗΣ:
Οι μαθητές μας είδαν μια πρότυπη στην κυριολεξία επιχείρηση που στήθηκε με πολύ κόπο αλλά και μεράκι από τους αδελφούς Αϋφαντή από τη Μαλεσιάδα Βάλτου και προχωράει με πολύ προσεκτικά βήματα, τηρώντας με πρωτοφανή σχολαστικότητα τους κανόνες υγιεινής, σεβόμενη τον εαυτό της αλλά και τους καταναλωτές. Ενημερώθηκαν από τον κ. Αύφαντή Γεώργιο για θέματα πιστοποίησης των κρεάτων και της μονάδας, επεξεργασίας και προώθησης των προϊόντων του κρέατος.

ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΡΩΣΙΜΗΣ ΕΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ:
Οι μαθητές μας παρακολούθησαν από κοντά όλα τα στάδια επεξεργασίας της ελιάς του Αγρινίου, ένα προϊόν που αποτελεί πηγή πλούτου για την περιοχή μας. Ενημερώθηκαν απ’ την προϊσταμένη του εργοστασίου κα. Ακριβή Κούκη για τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου, απ’ την παραλαβή των ελιών μέχρι την τελική επεξεργασία και τυποποίηση, αλλά και την μετέπειτα πορεία για τη διάθεση του προϊόντος στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές.

ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ AGRINO:

Η ομάδα , φορώντας άσπρες μπλούζες και σκουφάκια  ξεναγήθηκε στους χώρους επεξεργασίας των πρώτων υλών , ποιοτικού ελέγχου και τυποποίησης ρυζιού και οσπρίων .Έμαθαν ότι  η Agrino είναι
από τις πιο παλιές επιχειρήσεις του νομού μας, αλλά και από τις πιο αναγνωρίσιμες σε όλη την επικράτεια, γιατί τα προϊόντα της κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού λόγω της υψηλής ποιότητάς τους και της αξιοπιστίας τους. Ενημερώθηκαν  σχετικά με την πιστοποίηση των προϊόντων, την ορθή γεωργική πρακτική  και θέματα που αφορούν τον καταναλωτή τροφίμων.

Η περιβαλλοντική ομάδα και οι υπεύθυνοι καθηγητές Τσιούφη Χρ. , Ζωγράφου Πατρ. , Υφαντής Γ. , Παπασωτήρης Γ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους  προς τους υπευθύνους των τριών επιχειρήσεων.IMGP3429 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.