Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Επιστημονική εκδήλωση με τη Νατάσα Καραμανλή (φωτο)

DSCN8166

Η συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό, από την οποία κάθε χρόνο το 3,3 % των γυναικών παγκοσμίως χάνουν τη ζωή τους. Ο καρκίνος του μαστού, είναι μια καθαρά γυναικεία υπόθεση, αφού αφορά το 12% του καρκίνου που προσβάλει τις γυναίκες και μόλις το 1% εκείνου που προσβάλει τον ανδρικό πληθυσμό. Μια νόσος απέναντι στην οποία καμία γυναίκα δεν είναι ασφαλής και το μόνο όπλο όπως και στις υπόλοιπες ασθένειες είναι η πρόληψη. Ενημερωτικές-επιστημονικές εκδηλώσεις, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ  από το σύλλογο Τριτέκνων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, δίνουν μια πλήρη εικόνα του πως μπορεί η κάθε γυναίκα να προφυλάξει τον εαυτό της από τη νόσο, αλλά και πως να την αντιμετωπίσει όταν πια αυτή της χτυπήσει την πόρτα.

Η επιστημονική εκδήλωση παρακολουθήθηκε από δεκάδες γυναίκες που κατέκλισαν το Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων κ. Γαλανόπουλος κατά την εισήγησή του, ο λόγος που διοργανώθηκε η αποψινή εκδήλωση, ήταν ότι ο καρκίνος του μαστού πρόσβαλε, μέσα σε δύο μόλις χρόνια, τρεις γυναίκες, μέλη του συλλόγου. Ο ίδιος, έχρισε μάλιστα την πρώτη ομιλήτρια της βραδιάς, ακτινολόγο -ειδική διαγνώστρια μαστού κα Ελένη  Καρατζά Λυκάκη η οποία και μίλησε για τη διάγνωση και θεραπεία της νόσου, επίτιμο μέλος του συλλόγου, λόγω του ότι είναι και η ίδια τρίτεκνη.

Μετά την ομιλία της κα Καρατζά, μίλησε η κα Νατάσα Παζαίτη Καραμανλή, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, η οποία και έφτασε στο Αγρίνιο αποκλειστικά για να μιλήσει στην αποψινή εκδήλωση ως ειδική σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού. Η ίδια δεν  έκρυψε τη χαρά της που βρέθηκε στην πόλη του Αγρινίου, στην οποία όπως εξήγησε διατηρεί καλές φιλίες, αλλά και που θα μιλούσε σε μια ακόμη εκδήλωση για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Η ίδια αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο ζωής που ευνοεί την αποφυγή εκδήλωσης της νόσου, ενώ μίλησε διεξοδικά και για το πως μια γυναίκα μπορεί να υποψιαστεί πως πιθανόν έχει νοσήσει. Όπως εξήγησε, η νόσος δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να προσβάλει ακόμη και τις γυναίκες νεαρής ηλικίας ή ακόμη και τις εγκυμονούσες και εκείνες που βρίσκονται σε περίοδο θηλασμού, με μεγαλύτερο βέβαια ποσοστό εμφάνισης στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

DSCN8136

DSCN8139

DSCN8143

DSCN8144

DSCN8148

DSCN8153

DSCN8159

DSCN8166

DSCN8184

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.