Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Επιστολή για τις διαθεσιμότητες Διοικητικών Προσωπικού του Πανεπιστημίου

Επιστολή για τις διαθεσιμότητες Διοικητικών Προσωπικού  του Πανεπιστημίου

paneΕπιστολή για τις διαθεσιμότητες Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών ( που πλέον ανήκουν και τα Πανεπιστημιακά Τμήματα στο Αγρίνιο) απέλστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Αθανασόπουλος :

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

       ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΕΞ ΕΠΕΙΓΟΝ

                            Προς: κ.Απόστολο Κατσιφάρα

                                                                         Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Κοιν: α.  Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου

β. Μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου

 

κ. Περιφερειάρχη ,

Πιθανότατα έχετε ήδη ενημερωθεί για τις ανεπίσημες ανακοινώσεις από πλευράς Κυβέρνησης, για τις διαθεσιμότητες του Διοικητικού Προσωπικού σε οκτώ Πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις αυτές η Κυβέρνηση μονομερώς προχωράει στην ουσιαστική διάλυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου αφού θέτει σε διαθεσιμότητα έναν εξαιρετικά υπερβολικό αριθμό εργαζομένων , παρά τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις  των Πρυτανικών Αρχών ότι στα Πανεπιστήμια , δεν περισσεύει, αλλά λείπει σημαντικός αριθμός Διοικητικού Προσωπικού.

Παρά ταύτα η Κυβέρνηση  χωρίς καμία απολύτως αξιολόγηση, αναιρώντας ακόμα και τις δικές της εξαγγελίες περί κανόνων αξιολόγησης ,   εκτελώντας πιστά και άνευ ουδεμίας αντίρρησης  τις εντολές και υποδείξεις της Τρόικα, υποθηκεύει και διαλύει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο , με συστηματικό πλέον τρόπο, προς όφελος  συμφερόντων παντελώς ξένων προς το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των απλών πολιτών που οφείλουμε εμείς όλοι να προασπίζουμε.

Με την  διαθεσιμότητα 153 συνολικά εργαζομένων όπως ήδη ανακοινώθηκε, του Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστήμιου της Πάτρας, δηλαδή του 33 % του συνολικού αριθμού των εργαζομένων του , το Πανεπιστήμιο όχι μόνο δεν θα μπορεί στοιχειωδώς να ανταπεξέλθει στις  ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις και δεσμεύσεις  , αλλά θα τεθεί σε μια πορεία απαξίωσης και ουσιαστικής  διάλυσης , σε αντίθεση με την σημερινή του θέση παγκοσμίως, που κοσμεί τόσο  την χώρα μας όσο και  την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οφείλουμε κ. Περιφερειάρχη, όλοι ,να αντιδράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στις απαράδεκτες αυτές Κυβερνητικές επιδιώξεις.

Οφείλετε τόσο εσείς ως αιρετός Περιφερειάρχης , όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο άμεσα να εξαντλήσετε και να εξαντλήσουμε ,  κάθε θεσμική δυνατότητα αποτροπής της πρωτοφανούς Κυβερνητικής απόπειρας  διάλυσης του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Έτσι προτείνω:

Α. Την αποστολή εκ μέρους σας κατεπείγουσας επιστολής προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας , με την οποία να καταγγείλετε την επιχειρούμενη διάλυση του Πανεπιστημίου και να ζητείτε την άμεση διακοπή κάθε ενέργειας που θα οδηγεί  σε διαθεσιμότητες   Διοικητικού Προσωπικού  .

Β. Την έκτακτη-κατεπείγουσα σύγκλιση συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου θα καλεστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, για λήψη των απαραίτητων αποφάσεων .

Θεωρώ ότι εκπροσωπούμε γνήσια λαϊκά συμφέροντα και πολύ περισσότερο συμφέροντα των πολιτών της Περιφέρειας μας και δεν είμαστε ούτε απολογητές ,ούτε υποστηρικτές της συγκεκριμένης κυβερνητικής πολιτικής, η οποία συστηματικά πλέον στρέφετε κατά των συμφερόντων του απλού Έλληνα Πολίτη.

Οφείλουμε να αναλάβουμε με επάρκεια τις ευθύνες μας και να  αντιδράσουμε άμεσα, δραστικά και αποτελεσματικά.

 

Πάτρα 20/9/2013

Με εκτίμηση

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

                                                                Β. Περιφερειάρχη

                                                         Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΔΕ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.