Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

“Να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το Λιμάνι Μεσολογγίου”

“Να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ  το Λιμάνι Μεσολογγίου”

Με επιστολή  του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας  ζητά  το λιμάνι του Μεσολογγίου  να ενταχθεί σε πρόγραμμα του  ΕΣΠΑ. Η επιστολή απευθύνεται στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και κοινοποιείται στον δήμαρχο Μεσολογγίου, τον αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Β. Αντωνόπουλο και τον  Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Μουντζούρη.  Έχει ως εξής:

Κύριε Γενικέ,

Όπως είναι γνωστό βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι» στον Άξονα Προτεραιότητας Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Δυτικής Ελλάδας που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Στην θεματική προτεραιότητα «Λιμένες» με στόχο την βελτίωση, κατασκευή και αναβάθμιση των Λιμενικών υποδομών, υπάρχει πίστωση 7 εκατ. Ευρώ για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Απαραίτητη προϋπόθεση έγκρισης υποβολής της πρότασης είναι η διαχειριστική επάρκεια των δικαιούχων που εν προκειμένου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τα Λιμενικά Ταμεία.

Μέχρι σήμερα η μοναδική πρόταση που έχει υποβληθεί είναι για το Λιμάνι του Κατακώλου Ηλείας.

 

Κύριε Γενικέ,

Με δεδομένο ότι:

α. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή μέχρι 31-12-2013

β. Η Π.Δ. Ελλάδας και δη η Π.Ε. Αιτωλ/νίας έχει διαχειριστική επάρκεια να υποβάλλει την πρόταση μετά από προγραμματική σύμβαση με το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας και να προετοιμάσει τις σχετικές μελέτες.

γ. Λόγοι ισονομίας και ίσης μεταχείρισης επιβάλλουν να μην διατεθούν όλα τα χρήματα σε ένα μόνο έργο,

Παρακαλούμε όπως αναλάβετε σχετική πρωτοβουλία για την ένταξη του Λιμανιού Μεσολογγίου στο εν λόγω πρόγραμμα, δεδομένου ότι η αναβάθμιση και η βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών είναι άκρως απαραίτητα μέτρα, σε συνδυασμό με ενδεχόμενη μελλοντική σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά.

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας και ο Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου Παρακαλούμε από κοινού να συμβάλλουν στην προώθηση του αναπτυξιακού αυτού έργου ώστε με συντονισμένες κινήσεις να υπάρξει θετική εξέλιξη.

 

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Λ.Τ. Αιτωλ/νίας

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.