Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Επιστολη με τίτλο "Αν θέλετε να λέγεστε Αιτωλοακαρνάνες.."

Επιστολη με τίτλο "Αν θέλετε να λέγεστε Αιτωλοακαρνάνες.."
Aναγνώστης μας έστειλε την παρακάτω ηλεκτρονική επιστολή και εμείς τη δημοσιεύουμε:
“AΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ….
Η Αιτωλοακαρνανία έχει 3 μεγάλα ποταμιά. Τον Αχελώο, τον Μόρνο και τον Εύηνο.
1) Αχελώος: 3 υδροηλεκτρικά φράγματα , μελλοντική εκτροπή στην Θεσσαλία.
2) Μόρνος: από τη δεκαετία του ’80 εκτρέπεται προς την Αθήνα για λόγους ύδρευσης το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ των νερών του. Το φράγμα του είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. (Βρίσκετε στην κοίτη του ποταμού Μόρνου 7 χιλιόμετρα δυτικά του Λιδορικίου στο όμορο νομό της Αιτ/νιας το Νομό Φωκίδος)
3) Εύηνος: Από το 1995 μεγάλες ποσότητες νερού από τον Εύηνο και από το 2002, 25% περίπου της συνολικής παροχής του Ευήνου, μεταφέρονται στον ταμιευτήρα του ποταμού
Μόρνου μέσω της σήραγγας Ευήνου – Μόρνου για να συμβάλλουν στην υδροδότηση της Αθήνας. Σημειωτέων η σήραγγα έχει μήκος περίπου 30 χιλιόμετρα και φτιάχτηκε σε χρόνο μηδέν (ποια Ιόνια μου λες εσύ τώρα και πιο γεφύρι της Άρτας….). (Το Φράγμα βρίσκετε στον Άγιο Δημήτριο Αιτωλοακαρνανίας)

Όλες οι μελέτες δείχνουν μείωση των κατακρημνίσεων (δηλ. βροχοπτώσεων κτλ.) στα προσεχή χρόνια. Περίπου οι μισές γεωργικές εκτάσεις του νομού δεν αρδεύονται. Τα παιδιά σου μπορεί να μην έχουν νερό να πιούν στο μέλλον, ενώ ο Θεσσαλός αγρότης θα κυκλοφορεί με μπεμβέ στα ξενυχτάδικα της Λάρισας. Η Τριχωνίδα απειλείται να γίνει και αυτή πόσιμο νερό και ΕΣΥ ??
ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ????
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΑΣ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Θεσσαλός ίσως, Αθηναίος ίσως, … αλλά σίγουρα όχι Αιτωλοακαρνάνας. Δεν θες το καλό του τόπου σίγουρα.
Και για να σε βγάλω από τη αναζήτηση οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που βροντοφωνάζει από την αρχή την αντίθεση του με την εκτροπή και έχει σοβαρές πιθανότητες να εκλεγεί ως τρίτο πολιτικό κόμμα, άρα και δύναμη να πράξει.
Να και το πρόσφατο link με τίτλο: «Αφήστε τον Αχελώο στην κοίτη του»
http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=234:2009-04-13-08-57-36&catid=3:environment&Itemid=4
Αν δεν θες να ψηφίσεις αυτούς, μην ψηφίζεις τουλάχιστον τα κόμματα που είναι υπέρ της Εκτροπής. Κάνεις ΚΑΚΟ στο τόπο που σου. Ο Νομός θα πρέπει να δώσει ένα μεγάλο μήνυμα στους καταχραστές του φυσικού πλούτου του τόπου μας.”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.