Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Επιτέλους δημοπράτηση για τη νέα πτέρυγα του 2ου Δημοτικού

Επιτέλους δημοπράτηση για τη νέα πτέρυγα του 2ου Δημοτικού

Προχωρά και η ύδρευση Τ.Δ. Λεπενούς

Δύο σημαντικά έργα, που αφορούν την ύδρευση και τις σχολικές υποδομές, δημοπρατούνται άμεσα μετά την έγκριση των όρων δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή (Τρίτη 24 Ιανουαρίου) του Δήμου Αγρινίου.Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:
-«Ύδρευση Τ.Δ. Λεπενούς», Δήμου Αγρινίου, συνολικού προϋπολογισμού 965.550,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων.
-«Ανέγερση Νέας Πτέρυγας 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου», συνολικού προϋπολογισμού 2.950.000,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων.

Θυμίζουμε ότι  η ανέγερση  της νέας πτέρυγας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου εντάχθηκε πρόσφατα στο ΕΣΠΑ  με προϋπολογισμό 2.950.000 ευρώ και χρονοδιάγραμμα κατασκευής τους 33 μήνες. Προβλέπεται η κατασκευή ενός νέου τριώροφου κτιρίου (με υπόγειο), με εμβαδό 1.343 τετραγωνικά μέτρα στο οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, εννέα αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αποθηκευτικοί και βοηθητικοί χώροι. Προβλέπεται, επίσης, η κατασκευή ενός δεύτερου ημιυπόγειου κτιρίου (με εμβαδό 122 τ.μ.) στο οποίο θα περιλαμβάνονται η λειτουργία εστιατορίου (κουζίνα και χώρος εστίασης) και η λειτουργία κυλικείου. Οι νέες κτιριακές υποδομές θα λειτουργούν συμπληρωματικά με το τριώροφο υφιστάμενο πέτρινο κτίριο. Προβλέπεται, ακόμα, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με την κατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, χώρων πρασίνου, στεγασμένου διαδρόμου και προσβάσεων (ράμπες) για τα ΑμεΑ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Αγρινίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.