Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Επιτέλους καλά νέα για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Επιτέλους καλά νέα για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

 Επιτέλους καλά νέα για το  (σεισμόπληκτο) 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου . Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ  και ειδικότερα στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων το έργο της ανέγερσης της νέας πτέρυγας του .

Η συνολική δημόσια δαπάνη του έργου είναι 2.950.000 € και σύμφωνα με τη μελέτη του έργου η νέα πτέρυγα θα ανεγερθεί στο ίδιο οικόπεδο που υπάρχει το παλιό κτίριο του σχολείου. Το νέο διδακτήριο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα ισόγειο, υπόγειο, Α΄ όροφο ενώ προβλέπεται επίσης να γίνουν εργασίες ανάπλασης του αύλειου χώρου, δημιουργία αθλητικών χώρων, πρασίνου, υποδομών σκίασης και προσβασιμότητας ΑΜΕΑ.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός μετά την υπογραφή του συμφώνου αποδοχής έκανε την ακόλουθη δήλωση:« η ένταξη αυτού του έργου στο ΕΣΠΑ μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Έχουμε τονίσει πολλές φορές το έντονο πρόβλημα της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγρινίου.Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Αγρινίου με τις υπηρεσίες του εξαντλεί κάθε δυνατότητα προκειμένου μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων να εξασφαλίσει πόρους για την κατασκευή σύγχρονων σχολικών μονάδων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.  Στο αμέσως επόμενο διάστημα ελπίζουμε να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, η αποκατάσταση και της παλαιάς πτέρυγας του 2ου Δημοτικού Σχολείου, και η ανέγερση του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου. Προωθούμε επίσης τις διαδικασίες για την ανέγερση του 7ου  Γυμνασίου Αγρινίου και έξι νηπιαγωγείων, την αποκατάσταση του 11ου και 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, ενώ πρόσφατα υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με τον ΟΣΚ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αποκατάσταση του Γυμνασίου Γαβαλούς».  

Πρόκειται για θετική εξέλιξη καθώς το τελευταίο διάστημα  το σεισμόπληκτο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου , στο οποίο δε γίνονται μαθήματα,  απασχολεί την επικαιρότητα είτε γιατί έχει γίνει στέκι ναρκομανών , είτε γιατί όπως πρόσφατα αποκάλυψε το agrinionews.gr άγνωστοι έκλεψαν τρία λυόμενα.  Οι μαθητές του φιλοξενούνται προσωρινά σε άλλο κτίριο ελπίζοντας στο να σταματήσουν οι καθυστερήσεις για την αποκατάσταση του  κτιρίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.