Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Επιτέλους φώτα στη μικρή πλατεία πίσω από το δημοτικό καφενείο

Επιτέλους φώτα στη μικρή πλατεία πίσω από το δημοτικό καφενείο

Δεν πρέπει μόνο να προβάλουμε τα στραβά όπου υπάρχουν αλλά και να αναδεικνύουμε τις περιπτώσεις που κάτι γίνεται σωστά. Αν μη τι άλλο, στη περίοδο που διανύουμε, για το ηθικό των υπαλλήλων που με τους μισθούς να μειώνονται λίγη αναγνώριση θα βοηθούσε. Στη σημερινή περίπτωση λοιπόν το agrinionews.gr δείχνει μερικές εικόνες από την μικρή πλατεία πίσω από το πρώην δημοτικό καφενείο μεταξύ της Ι. Σταΐκου και της Μπαϊμπά.
Για πολύ καιρό η πλατεία έμεινε στα σκοτάδια με αποτέλεσμα να θεωρηθεί γκέτο και να χρησιμοποιείται-όπως και παρακείμενα μαγαζιά-ακόμη και για τις σωματικές ανάγκες κάποιων. Ή και γενικότερα για τις ανάγκες τους… Το γεγονός ότι εκεί δεν έχει πρόσοψη κάποια εμπορική δραστηριότητα έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Βέβαια φώτα έχουν μπει κατά καιρούς αλλά κάποιοι νεαροί φαίνεται να ενοχλούνταν από το πολύ φως και έτσι συστηματικά διέλυαν τις λάμπες. Τώρα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες πάρθηκε για άλλη μια φορά η απόφαση να φωτιστεί ο χώρος με καινούριες ενώ μπορείτε να δείτε και μια σκαλωσιά με τον υπάλληλο που τοποθετεί(όσο ψηλότερα γίνεται…) ένα προβολέα που θα ρίχνει φως στην περιοχή. Είναι επίσης γεγονός ότι μεταξύ τους οι υπάλληλοι βάζουν στοιχήματα για το πότε θα ξανασπάσουν οι λάμπες αλλά αυτό είναι πρόβλημα άλλης τάξης. Είναι πρόβλημα αστυνόμευσης που μπορεί να μην αρέσει σε κανένα αλλά πολλές φορές δίνει το σύνθημα σε νεαρά παιδιά ότι υπάρχουν κάποιοι κανόνες και πως ούτε οι τοίχοι είναι για να γράφουν μεταξύ τους μηνύματα αλλά ούτε και οι πλατείες για δραστηριότητες που απαιτούν απόλυτο σκοτάδι. Φυσικά ελάχιστα είναι τα αληθινά παραβατικά παιδιά και αν τους δινόταν η αίσθηση από κάτι που αξίζει να μην αντιδρούσαν έτσι. Ας ελπίσουμε ότι η νέα παρέμβαση θα υποστηριχτεί και από επόπτευση του χώρου, έστω περιοδική ώστε να δοθεί το μήνυμα. Άλλωστε μαθαίνουμε ότι ήδη υπάρχουν σκέψεις για να αλλάξει η λειτουργικότητα και η όψη της μικρής πλατείας.
Είναι όμως πολλά τα σφάλματα των μεγάλων και οι αυθαιρεσίες που έχουν κάνει τους νέους να μην ακούν τίποτε και να μη σέβονται το δημόσιο χώρο. Για παράδειγμα μάθαμε ότι η συγκεκριμένη πλατεία την πρώτη μέρα της είχε συντριβάνι και είχε άλλη μορφή. Ο ήχος όμως του συντριβανιού ενοχλούσε(!) κάποιους περίοικους και ζήτησαν από τις αρχές να πάψει! Και αφού δεν τους άρεσε ο ήχος του συντριβανιού μετά έμειναν να ζουν με άλλους ήχους που προφανώς τους ενοχλούν λιγότερο…

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.