Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Επιτυχής η ημερίδα για τον οδικό άξονα Καρδίτσα-Καρπενήσι-Αγρίνιο

Επιτυχής η ημερίδα για τον οδικό άξονα Καρδίτσα-Καρπενήσι-Αγρίνιο

Επιτυχής η ημερίδα

 

Η διοργάνωση της ημερίδας για τον οδικό άξονα ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΑΓΡΙΝΙΟ, που διοργανώθηκε στην αίθουσα της π. Νομαρχίας Καρδίτσας, πέτυχε τους κύριους στόχους της και πολιτικές δεσμεύσεις :
1. Η γνώση και πορεία σύνταξης των Τεχνικών Μελετών
2. Η ανάδειξη των προβλημάτων μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών
3. Η ανάπτυξη συνεχούς συνεργασίας των πολιτικών στελεχών των δύο Περιφερειών ( Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας ) και των δύο νομών Καρδίτσας και Ευρυτανίας
4. Η ιεράρχηση προτεραιοτήτων με πρώτο έργο την περάτωση πλήρους μελέτης της γέφυρας στον Μέγδοβα ποταμό και στη συνέχεια την χρηματοδότησή της
5. Υπήρξε πλήρη ταύτιση πολιτικών θέσεων των εκπροσώπων των δύο νομών για την αναγκαιότητα στήριξης των οδικών έργων σύνδεσης για τα πολλαπλά οφέλη : Τουρισμός ( σύνδεση Καρπενησίου με λίμνη Πλαστήρα – Μουζάκι – Πύλη – Περτούλι – Μετέωρα ) Οικονομία και Ανάπτυξη.
6. Εκφράστηκε εκ μέρους του Αντ/ρχη Καρδίτσας κ. Β.Τσιάκου, εκπροσωπώντας τον Περι/ρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νο Αγοραστό την πολιτική βούληση και δέσμευση για προτεραιότητα στη χρηματοδότηση της γέφυρας και την κάλυψη υπόλοιπου ποσού της μελέτης.
7. Η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο έγιναν κοινωνοί, ενός σημαντικού έργου υποδομής που αφορά άμεσα και τον Δήμο Καρδίτσας.

8. Ο Αντ/ρχης Ευρυτανίας κ. Καραμπάς πρότεινε και δεσμεύτηκε:
Ένταξη στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στ.Ελλάδος (ΣΑΕ 766) του έργου «Ολοκλήρωση μελετών οδού Μαυρομματίου – Όρια Ν. Ευρυτανίας και Καρδίτσας» με προϋπολογισμό : 500.000Ε περίπου.
Πιθανός χρόνος ολοκλήρωσης : Δεκέμβριος 2013.
Αναμένουμε : απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και απόφαση ένταξης από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
9. Ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Μιχόπουλος, προέταξε την ανάγκη κατασκευής γέφυρας στο Μέγδοβα.
10. Για την παράδοση των δύο Τεχνικών Μελετών, απαιτείται συμπληρωματική πίστωση 700.000 ευρώ.

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.