Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Εποικοδομητικός διάλογος για την ορεινή Τριχωνίδα

Εποικοδομητικός διάλογος για την ορεινή Τριχωνίδα
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε η σειρά των εκδηλώσεων με θέμα ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ που διοργανώνει ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ σε χωριά του Δήμου Θέρμου. Την Κυριακή 12 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε με την παρουσία περισσοτέρων απο 100 ατόμων στον Αβαρίκο όπου αναλύθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με το τόπο. Στην εισηγησή της η κ. Νίκη Φούντα Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει ώστε να κρατηθούν ζωντανά τα χωριά και κάλεσε τους πολίτες να αναπτύξουν τις απόψεις τους, ο κ. Κώστας Καλαντζής δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου μίλησε για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής με την πλούσια ιστορία και τα πολλά βυζαντινά μνημεία που πρέπει να αξιοποιηθούν προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες που θα φέρουν ανάπτυξη, ο κ. Κώστας Μαραγιάννης δημοτικός σύμβουλος Θέρμου αναφέρθηκε στην ιστορία του Αβαρίκου αλλά και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.
Την Δευτέρα 13 Αυγούστου ανάλογη εκδήλωση οργανώθηκε στην όμορφη και γραφική Αμβρακία με την συμμετοχή όλων των κατοίκων του χωριού. Ο  Πρόεδρος κ. Νάσος Αναγνώστου ήταν καυστικός για το θέμα του δρόμου που καθιστά αυτό τον όμορφο τόπο απομακρυσμένο απο τα υπόλοιπα χωριά αλλά και το Θέρμο. Οι περισσότεροι κάτοικοι στις παρεμβάσεις τους σχολίασαν το γεγονός αυτό ενώ μεγάλη αναφορά έγινε και για το δασικό χωριό και τη παλαιότερη επιλογή της Αμβρακίας για το σκοπό αυτό.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Λοϊζος τελειώνοντας οι εκδηλώσεις στα δυο αυτά χωριά τόνισε : αποδεικνύεται η ανάγκη που υπάρχει στους κατοίκους ορεινών και απομακρυσμένων χωριών για ενημέρωση και πληροφόρηση. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Τα προβλήματα πολλά αλλά όχι αξεπέραστα απλά χρειάζεται η συστράτευση όλων προκειμένου να οδηγήσουμε το τόπο μας σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα ανάπτυξης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή 26 Αυγούστου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των εκδηλώσεων αυτών στο Θέρμο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.